Vukovarsko-srijemska

VUKOVAR

Todorić otvara Trgovački centar na tri etaže

Predsjednik Nadzornog odbora Agrokora Ivan Todorić najavio je na konferenciji za novinare da će Trgovački centar u Vukovaru, vrijedan više od 50 milijuna kuna, biti otvoren 20. kolovoza.

Ivica i Ivan Todorić   FOTO:Dusko Marušić/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Večernji list

Predsjednik Nadzornog odbora Agrokora Ivan Todorić najavio je na konferenciji za novinare da će Trgovački centar u Vukovaru, vrijedan više od 50 milijuna kuna, biti otvoren 20. kolovoza, javlja Večernji list.

"Sa poslovima smo krenuli prije manje od godinu dana, a uskoro će projekt biti završen. U objektu sa oko 6.000 kvadrata bit će 15-ak prodavaonica hrvatskih i svjetskih brendova. Tu će biti i tri dvorane Cinestara sa ukupno 410 sjedećih mjesta, rekao je Todorić koji jučer nije govorio o prodavaonicama koje će biti zastupljene u Trgovačkom centru, ali se ranije spominjao veliki Konzum, KIK, Deichmann, ugostiteljski prostori, otvorena ljetna pozornica."

Trgovački centar, koji se nalazi na mjestu nekadašnje robne kuće NAMA, prostirat će se na tri etaže i nalazi se u samom središtu Vukovara. Prema najavama u centru će, na raznim poslovima, biti zaposleno stotinjak radnika. Za nekoliko tjedana treba očekivati i objavljivanje zajedničkog natječaja u kojem će se tražiti potrebni radnici.

Gradonačelnik Vukovara i Ivan Todorić najavili su da će tom prilikom biti organizirana i svojevrsna nagradna igra kako bi se dobilo ime novog Trgovačkog centru. Za najbolji prijedlog predviđene su i bogate nagrade.

Govoreći o dosadašnjim investicijama u Vukovaru Todorić je podsjetio da je Agrokor u tri godine, od kako je postao vlasnik Vupika, u ovu vukovarsku tvrtku uložio oko 600 milijuna kuna.

Odgovarajući na novinarske upite o mogućim novim investicijama na području istoka Hrvatske rekao je da Agrokor budno prati tržište te da kratkoročno nemaju u planu neke nove akvizicije. Upitan da prokomentira dolazak prvog potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića u Zagreb i zatopljavanja odnosa na relaciji Zagreb – Beograd Todorić je rekao da takvi odnosi mogu biti korisni i za hrvatski kapital u Srbiji i obrnuto kao i da je Agrokor već deset godina prisutan u Srbiji gdje je uvijek bio dobro primljen kako i treba postupati s investitorima.

Osvrnuo se i na još jedan pokušaj kupovine slovenskog Merkatora napomenuvši da se Agrokor u drugom krugu natječe sa još dva kupca i da će ponudu predati do 15. svibnja. Ovom prilikom predsjednik Uprave Vupika Davor Bošnjaković potpisao je sa gradonačelnikom Vukovara Željkom Sabom pismo namjere o stipendiranju šest mladih i nadarenih sportaša s područja Vukovara. Stipendije od tisuću kuna mjesečno, u trajanju od godinu dana, dobit će Mato Brandt, Ivana krkljuš, Luka Kolar, Tamara Ljikar, Srđan Trošić, i Donika Krasnići. 

IZVOR: Večernji list