Politika

IVAN JAKOVČIĆ

Milanović će izgubiti lokalne izbore i vrlo skoro ostati sam!

Istaknuo je kako on i kolege iz IDS-a proživljavaju nevjerojatnu represiju te da se na njih vrši pritisak. Poručio je kako 'komplot Milanovića i Kajina', neće uspjeti

Ivan Jakovčić   FOTO:Dusko Marušić/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Iako nije prošao na izborima za Europarlament, u što je bio uvjeren, Ivan Jakovčić dobio je čak 45 posto glasova u Istri te je uvjeren da će njegov IDS pobijediti na izborima u svibnju, piše Glas Slavonije. I dalje je ogorčen na SDP i Zorana Milanovića koji se odbija s njime sastati. 

"Ja sam moralni pobjednik izbora. Samo najveće političke stranke bile su ispred mene. Naravno, ne treba niti napominjati da se svi analitičari slažu s onim što je očigledno, i najveći je paradoks ovih izbora na kojima je pobijedio HDZ - da je moja samostalna lista ovaj put bila uz SDP, HNS i HSU, HDZ ne bih bio pobijedio. To je jasno kao dan", istaknuo je Jakovčić u intervjuu za Glas Slavonije. Uspjeh HDZ-a na izborima našao je u dva razloga. 

"Prvo, Zoran Milanović nije mene htio na svoju listu za EP. Otvoreno mi je u prosincu rekao da se uplašio da bih ja na njegovoj listi mogao dobiti najveći broj preferencijalnih glasova i da si to ne može dopustiti te da me stoga neće na listi. Ja sam razumio taj strah, prihvatio sam to. Ali, on je tada računao da ću ja dobiti 1 - 1,5 posto glasova, a ne gotovo 4 posto. Sada je jasno da je to direktno utjecalo na ukupni rezultat. I sad je Ivan Jakovčić kriv za ovu situaciju: Milanović izjavljuje da ja nisam htio na listu. To nije istina! Glavni krivac je sam Milanović", pojasnio je Jakovčić i dodao kako je Milanović mislio da će ga koštati izmišljene afere koje su se zaredale.

Istaknuo je kako on i njegovi kolege iz IDS-a proživljavaju nevjerojatnu represiju te da se na njih i putem policije vrši pritisak. Poručio je kako 'komplot Milanovića i Kajina', neće uspjeti. Oni će, kaže Jakovčić, zajedno pasti na lokalnim izborima. 

"Nažalost, svjedočimo potrebi jednog dijela SDP-a da otvara sukobe i s IDS-om, i s HNS-om, dakle koalicijskim partnerima, ali i sa sindikatima, i s poslodavcima, a javna tajna je da i premijer i predsjednik Josipović više ne funkcioniraju najbolje. Ako tako mislimo naći izlaz iz krize, politizirajući sve i svašta, neće nam uspjeti. Milanović će ostati sam. I to vrlo skoro", zaključio je Jakovčić.  

IZVOR: Glas Slavonije