Vukovarsko-srijemska

POSLUJE S GUBITKOM

Kreće sanacija vinkovačke Županijske opće bolnice

Obveze vinkovačke bolnice narasle su na 53 milijuna kuna. Ravnatelj bolnice, dr. Krunoslav Šporčić kaže kako je glavni uzrok nagomilanih obveza, nedovoljni limiti koji su određeno još 1996.

Vinkovačka Županijska opća bolnica   FOTO:Goran Ferbezar/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Večernji list

Županijska opća bolnica Vinkovci jedna od od onih koje su poslovale s gubitkom pa je Županijska skupština, prema preporuci Upravnog vijeća, odlučila da ide u program sanacije koji će uskoro krenuti. 

Obveze vinkovačke bolnice narasle su na 53 milijuna kuna. Ravnatelj bolnice, dr. Krunoslav Šporčić kaže kako je glavni uzrok nagomilanih obveza, nedovoljni limiti koji su određeno još 1996, piše Večernji list.

"Jedino u vremenu od 2008.-2009. kada je limit bio u jednoj od sanacije bolnice, određen na 13 milijuna kuna, bolnica jep pozitivno poslovala i tada smo čak uspjevali smanjiti svoje dospjele obveze prema dobavljačima. No, kako je nastupila ekononska kriza, kojom je počela štednja i u području zdravstva, mjesečni novčani prihodi od HZZO-a neprestano su nam smanjivani tako da smo došli u situaciju da nismo mogli ispunjavati sve svoje obveze prema dobavljačima", objašnjava dr. Šporčić dodajući kako se uskoro očekuje imenovanje Sanacijskog upravnog vijeća i sanacijskog upravitelja. 

IZVOR: Večernji list