Osječko-baranjska

[VIDEO] DANIEL SRB O ĐAPIĆU

'Nije sigurno da li će biti uhićen prije ili poslije izbora'

Kaznena prijava protiv Ante Đapića, koju je protiv njega podnio osječki gradski pročelnik Milan Kamenko, zbog nezakonitog pogodovanja, a u kojoj ga se tereti da je 2007. godine, u vrijeme dok je bio gradonačelnik, sklopio kupoprodajni ugovor s tvrtkom Osimpex u središtu Osijeka, sigurno će završiti sudskim procesom, izjavio je danas predsjednik HSP-a Daniel Srb.

Daniel Srb   FOTO:Robert Anić/PIXSELL
Piše: Republika.eu / STV

Rekao je kako je i ovo jedan od razloga, zbog kojih stranka nije dopustila da Đapić bude njihov kandidat na predstojećim izborima.

Riječ je, kaže Srb, o osječkom slučaju Planinska ulica, ali dok je tamo država kupovala privatnu imovinu po prenapuhanoj cijeni, u ovom je slučaju Đapić prodavao gradsku imovinu po neprihvatljivo niskoj

Poslovni prostori u centru grada prodavani su po 300 eura, nepoštivajući proceduru, a sada u njima Anto Đapić ima svoj izborni stožer. To je, tvrdi Srb, vrhunac neprihvatljivog ponašanja, korupcije i pogodovanja – svega čega u politici ne bi smijelo biti, a za što se, kako kaže, danas u Hrvatskoj sudi i osuđuje.

Ono što je sigurno, to je, kaže Srb, da će ovo završiti procesom, jer izgleda poprilično argumentirano i ozbiljno. 

Ustvrdio je i kako zna da se protiv Đapića vode i druge istrage o kojima mu je, kako kaže, i sam Đapić govorio, dok je išao na obavijesne razgovore.