Gospodarstvo

UDRUŽIVANJE

Pokreće se Klaster konkurentnosti hrvatskog turizma

Ministarstvo turizma je u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU i Ministarstvom gospodarstva pokrenulo stvaranje Klastera konkurentnosti hrvatskog turizma, koji će omogućiti kvalitetnu identifikaciju, kreiranje i apliciranje projekata na strukturne EU fondove.

Darko Lorencin, ministar turizma   FOTO:Patrik Maček/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Turistički sektor karakterističan je zbog svoje horizontalnosti, odnosno doticaja s mnogim drugim sektorima, što u organizacijskom smislu predstavlja određeni izazov. Ovakav način udruživanja omogućiti će nam svima mnogo jasnije, jednostavnije i konciznije apliciranje projekata i korištenje sredstva iz EU fondova, koji će pridonijeti jačanju kvalitete destinacija i konkurentnosti cjelokupnog turističkog sektora", izjavio je ministar turizma Darko Lorencin.

Klaster konkurentnosti je model za kreiranje strateških projekata i projekata od nacionalnog interesa preko tzv. turističkih platformi, koje su definirane ključnim proizvodima hrvatskog turizma iz Strategije razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine. Klaster će okupiti privatni, javni, civilni i znanstveni sektor na svim razinama.