Politika

VUČIĆ USKORO U HRVATSKOJ

Vesna Pusić najavila posjet srbijanskog vicepremijera

Ministrica vanjskih i europskih polova Vesna Pusić najavila je posjet potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj.

Vesna Pusić   FOTO:Patrik Maček/PIXSELL
Piše: Media Servis

Aleksandar Vučić u posjet Hrvatskoj dolazi na poziv ministrice Vesne Pusić, koja je rekla kako je to nastavak poboljšanja odnosa dviju zemalja koji su počeli njenim susretom sa srbijanskim kolegom Ivanom Mrkićem.

"Ovo je jedan od susreta, koji će obilježiti napredak u mnogim temama koje smo otvorili. Od kojih pitanje nestalih, pitanje gospodarske suradnje i situacije kada hrvatska postaje članicom EU i izlazi iz CEFTA-e i treće je pitanje europskog puta Srbije i suradnje s Hrvatskom na tom putu", rekla je Pusić.

U Ministarstvu negiraju da je susret dogovoren na poticaj Washingtona i Berlina kao uvod u susret predsjednika Ive Josipovića i Tomislava Nikolića. Iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova neslužbeno se doznaje da su upravo razgovori i kontakti nakon sureta Pusić-Mrkić doveli do informacija o grobnici u Sotinu. Također se doznaje da su Nikolić i Dačić pozvani na proslavu primanja Hrvatske u EU, kao i ostali premijeri. Odgovori se ne znaju jer su pozivi nedavno odaslani. Ministrica Pusić pozdravila je i ispriku srbijanskog predsjednika Nikolića zločine u BiH.

"Pomak na putu stvaranja uvjeta normalnih odnosa u regiji izgradnje odnosa u regiji prema budućnosti, ali očito je da smo počeli na tom putu. Trebat će još neko vrijeme."