Politika

DODJELA POS-OVIH STANOVA

Josipović uručio ključeve, jedna stanarka nezadovoljna

Predsjednik Ivo Josipović u Umagu je uručio ključeve stanarima nove POS-ove zgrade. Naglasio je da su ovakvi projekti izraz politike koja vodi brigu o građanima.

Predsjednik Josipović   FOTO:Dusko Marusic/PIXSELL
Piše: Media Servis

"POS-ovi stanovi su projekt koji omogućava građanima da za prihvatljivu cijenu dođu do svog doma. Mislim da je to jedan od projekata socijalne države", rekao je šef države. Dodao je da se na ovakvim primjerima Hrvatska pokazuje kao socijalna zemlja.

"Čestitam i izvođačima i lokalnoj samoupravi i onima koji su dobili svoj novi dom, zaradili svoj novi dom", zaključio je Josipović.

Jedna je stanarka izrazila nezadovoljtsvo što se radi o pretežno jednosobnim stanovima, a nisu dopuštene preinake ni obiteljima s dvoje djece. Za zamjenika gradskog pročelnika to nije vrijedilo, požalila se Josipoviću. Agencija za pravni promet nekretninama poručila je da nikome prije predaje ključeva nisu bile dopuštene izmjene u stanu. Radi se o investiciji teškoj 13 milijuna kuna od čega su petina državna poticajna sredstva. 39 stanova prodano je po cijeni od 874 eura po četvornom metru.