Politika

MRSIĆ SINDIKATIMA

Socijalni dijalog postoji, bit će i nakon prosvjeda

"Prosvjed je legalno pravo sindikata da iskažu nezadovoljstvo politikom Vlade", rekao je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić uoči velikog sindikalnog prosvjeda 1. svibnja. Mrsić je demantirao sindikalne kritike o nepostojanju socijalnog dijaloga.

Mirando Mrsić   FOTO:Marko Mrkonjic/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Socijalni dijalog je na djelu. Između ostalog, i na ovom Zakonu o zaštiti na radu se dogovara sa sindikatima. Kada govorimo o Zakonu o radu, upravo su sada bipartitni razgovori između sindikata i poslodavaca. I nakon protesta sjest ćemo za stol i nastaviti dalje razgovarati i dogovarati sve one promjene koje su nužne da u Hrvatskoj bude bolje', poručio je Mrsić.

Na sindikalne zahtjeve za promjenom smjera politike štednje te poticanju proizvodnje, Mrsić ističe da Vlada radi na tome.

"Ono što će nam pokazati jesmo li uspjeli je porast BDP-a, otvaranje novih radnih mjesta, a ono što smo najavljivali da to očekujemo negdje početkom 2014.", rekao je ministar rada i mirovinskog sustava.

"Posljednjih 5 godina, unatoč tome što smo prošle godine otvorili više od 180 tisuća novih radnih mjesta, nismo uspjeli okrenuti taj kotač na drugu stranu. Nadamo se da ćemo do kraja ove godine uspjeti u tome i da ćemo otvarati više radnih mjesta nego što ćemo izgubiti", poručio je Mrsić.