Nogomet

TRI BODA SU IMPERATIV

NK Osijek po ključnu pobjedu

Nogometaši Osijeka i Zagreb sutra će odigrati vrlo važnu utakmicu u borbi za ostanak. Pobjedom u Gradskom vrtu bijelo-plavi bi praktički osigurali status.

Stanko Mršić   FOTO:Davor Puklavec/PIXSELL
Piše: Republika.eu / STV

Puno bi toga mogla donijeti sutrašnja utakmica. Prije svega, odgovor na pitanje tko bi mogao ispasti iz lige. Izgube li utakmicu, Zagrepčani će jednom nogom već biti u drugoj ligi.

Za Ćirinu momčad ova je utakmica biti ili ne biti. No opet, Osijek želi tri boda koja bi ga i posve približila mirnoj završnici natjecanja.

"Utakmica u kojoj će biti puno prostora za nas. Iako cjenim Zagreb, mi tu nemamo što čekati i morat ćemo svim snagama pokušati osvojiti bodove", kaže trener Osijeka Stanko Mršić.

Zagrebu gori pod nogama, i sigurno će Ćiro sa svojim igračima krenuti otvorenog garda od prve minte sa željom postizanja gola više od domaćina. To je možda prigoda i za Osijek.

"Sigurno da će on ovdje pokušati napasti sa 4-5 igrača. Stavit će Ćiro sve karte u napad, a baš tu je naša prilika da iz kontri napadnemo svim silama prema golu Zagreba", kaže Mršić.

Mršić naravno opet ima problema sa sastavom. Nedostajat će kapetan Smoje zbog kartona, a od prve minute u napadu uz Peroševića zaigrat će mladi Mandić, te u obrani povratnik Novaković.

Postoji mogućnost nastupa Šorše i braće Mišić koji su spremni, kaže Mršić.

Utakmica Osijek-Zagreb igra se sutra u Gradskom vrtu s početkom u 16:30.