Požeško-slavonska

POŽEGA

Otvoreno Državno natjecanje iz astronomije

Državno natjecanje iz astronomije ove se godine održava u požeškoj Gimnaziji, a trajat će od 24. do 27. travnja. Gimnazija će tim povodom ugostiti pedesetak učenika osnovnih i srednjih škola iz Hrvatske, njihove mentore i članove državnog povjerenstva.

Državno natjecanje iz Astronomije u Požegi   FOTO:http://www.pozega.hr/
Piše: Republika.eu

Organizator ovog natjecanja je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za odgoj i obrazovanje, te Hrvatsko astronomsko društvo dok je suorganizator i domaćin Gimnazija Požega. Učenici osnovnih i srednjih škola branit će svoje radove iz područja astronomije, a moći će uživati i u predavanjima poznatih hrvatskih astronoma Korada Korlevića i dr.sc. Daria Hrupeca. Kako bi se učenici malo opustili od natjecanja organizirano im je panoramsko razgledavanje Požeške doline, obilazak školskog muzeja i školske zvjezdarnice te obilazak požeških znamenitosti.

Među sudionicima natjecanja je i naša učenica trećeg razreda Kristina Bišof sa svojim radom „Mjerenje veličine objekata na Mjesecu“. U knjižnici i čitaonici će za vrijeme državnog natjecanja iz astronomije biti izloženi tematski posteri koje će svi zainteresirani moći pogledati.

U ime gradonačelnika Zdravka Ronka otvorenju natjecanja prisustvovao je mr.sc. Ivan Čolak, gradonačelnikov savjetnik koji je natjecateljima poželio dobrodošlicu u Grad Požegu i puno sreće u natjecanju.

IZVOR: www.pozega.hr