Politika

SABOR

Zastupnici nakon glasovanja opet na pauzu

Prije nego li saborski zastupnici krenu na stanku zbog kampanje za lokalne izbore, na kojima mnogi sudjeluju, danas će se okupiti na tradicionalnom glasovanju petkom.

Sabor   FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
Piše: Media Servis

Nakon tri radna tjedna, zastupnici bi trebali opet na pauzu, a ona će trajati gotovo tri i pol tjedna. Razlog su lokalni izbori. Zastupnici će se nakon 19. svibnja okupiti kako bi nastavili raditi do sredine srpnja, kada u skladu s Ustavom, završava ljetno zasjedanje. No imat će jednotjedni odmor krajem lipnja zbog praznika, Dana antifašističke borbe i Dana državnosti.

Prije nego odu na odmor, zastupnici će glasovati o točkama raspravljenima ovog tjedna. Jučer su najavili podršku Strategiji razvoja turizma koja do 2020. predviđa da Hrvatska postane jedna od 20 top destinacija svijeta. Zastupnici će dizanjem ruku, uz ostalo, potvrditi izmjene zakona o izvršavanju kazne zatvora, dopunjeni Zakon o poticanju razvoja malog gospodarstva, zatim Zakon o zaštiti potrošača, te Zakon o informiranju potrošača o hrani, koji predviđa pravo na točnu i potpunu informaciju o hrani koju hrvatski potrošači kupuju.