Gospodarstvo

POTPISANO PISMO NAMJERE

Đuro Đaković će održavati i modernizirati hrvatske tenkove

Ministar obrane Ante Kotromanović i predsjednik uprave Đuro Đaković Holdinga Vladimir Kovačević potpisali su pismo namjere u vezi suradnje na poslovima održavanja i modernizacije tenkova M-84.

Ilustracija   FOTO:Goran Ferbezar/PIXSELL
Piše: Media Servis

Ovim dokumentom je definirano da se Ministarstvo obrane u sklopu svojeg djelokruga i aktivnosti brine o spremnosti i sposobnosti obrambenog sustava, što uključuje i upravljanje naoružanjem i vojnom opremom. U skladu s osiguranjem funkcionalnosti i ispravnosti naoružanja i vojne opreme, Ministarstvo obrane planira angažirati Đuro Đaković Holding, jedinog proizvođača tenka M-84 u Republici Hrvatskoj, na poslovima održavanja i modernizacije tenkova M-84 .

"Na ovaj način MORH nastavlja pružati snažnu podršku razvoju domaće obrambene industrije koja je pokazala da se može ravnopravno natjecati na svjetskom tržištu gdje je izvrsnost osnovni preduvjet uspjeha. Ovim poslom će Đuro Đaković Holding dobiti izvrsne reference i sposobnosti, koje će toj kompaniji biti od velike koristi prilikom nastupa na međunarodnom tržištu", rekao je ministar Kotromanović.