Politika

SINDIKATI PRIJETE VLADI

Blokirat ćemo sve do ispunjenja zahtjeva!

Sindikati zaposlenih u javnoj i državnoj upravi za 1. svibnja najavljuju veliki prosvjed, protiv kako kažu, bahate i licemjerne vlasti i općeg stanja u zemlji.

Čelnici 11 sindikata javnih i društvenih službi najavili su na konferenciji za medije niz akcija protiv Vladine politike štednje i rezanja plaća zaposlenicima u javnim i društvenim službama za 3 posto.   FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Ne bunimo se samo zbog tri posto manjih plaća, nego zbog kompletne situacije u zemlji za koju su odgovorni i HDZ i SDP", objašnjava predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić.

Dodaje kako sindikati imaju čvrste zahtjeve te žele da ih vlast ispuni, poput vraćanja svih, kako kažu, otetih prava zaposlenicima, povlačenje zakona kojim se derogiraju kolektivni ugovori te hitno mijenjanje ekonomske politike.

Ako ne postignu svoje ciljeve, sindikati su spremni i na najradikalnije mjere, od kojih je konačna, blokada kompletnog sustava javnih i državnih službi. Članovi sindikati će 17. svibnja izaći na referendum te glasovati o tome jesu li spremni na blokadu.

Hoće li organizirati i prosvjede i štrajkove tijekom svibnja, uoči lokalnih izbori, sindikati će tek odlučiti.