Politika

KERUM U SABORU

Prvi put otkako je zastupnik sudjeluje u raspravi

Željko Kerum nakon dugo vremena pojavio se u Saboru gdje će prvi put otkako je saborski zastupnik govoriti u parlamentu. Od sada ćete me gledati stalno, izjavio je novinarima uoči sjednice Sabora.

Željko Kerum u Saboru   FOTO:Patrik Maček/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Sad imamo Klub zastupnika i sad ćemo imati veće mogućnosti za funkcioniranje, priču, razgovore, rasprave... Uglavnom ćete me viđati stalno, svaki put kad bude sjednica Sabora. Sad je situacija da su lokalni izbori gdje sam ja kandidat za gradonačelnika Splita. Nevenka Bečić, moja kolegica i sestra, je kandidatkinja za županicu Splitsko-dalmatinske županije", objasnio je Kerum.

Na pitanje jesu li lokalni izbori razlog povratka u Sabor, Kerum je odgovorio.

"Ja imam svoj interes. Ako narod misli da su lokalni izbori razlog, nema veze zašto ne bi mislili, shvaćate? Nije me bilo dvije godine, nismo imali Klub zastupnika i nisam imao mogućnost komentirati točke dnevnog reda, sada ću imati. Ali ja, bez obzira na to što nisam bio tu dvije godine, ja sam dvije godine radio na terenu".

Osvrnuo se i na predstojeće lokalne izbore.

"U prvom krugu je teško pobijediti, s obzirom na to koliko ima kandidata, ali po anketama koje su radili SDP i HDZ i ja i svi ostali, praktički je situacija ista kao 2009. godine, znači ista meta isto odstojanje. Kerum, SDP, HDZ - takva vam je situacija u Splitu", zaključio je aktualni splitski gradonačelnik.