Lokalni izbori

ČEPIN

Božo Mitrović kandidat HDSSB-a za načelnika Čepina

Predstavljeni su kandidati HDSSB-a i stranke Zeleni Hrvatske za načelnika i donačelnike Općine Čepin. Kandidat za načelnika bit će Božo Mitrović, dok su se za njegove zamjenike kandidirali Zdravko Živković i Marina Glavota.

Božo Mitrović - kandidat HDSSB-a za načelnika Općine Čepin
Piše: Republika.eu

Kandidat HDSSB-a za načelnika Općine Čepin Božo Mitrović magistar je farmacije zaposlen u zdravstvenoj ustanovi Ljekarne Osijek kao voditelj ljekarne Park. Najavljujući svoj program Mitrović je kazao kako će mu osnovni cilj biti raditi pošteno i korektno, javno i transparentno, što do sada u Općini Čepin nije bio slučaj. Upozorio je i na brojne probleme koji već godinama muče mještane Općine Čepin te ponudio prijedloge za njihovo rješavanje. 

"Ono na čega mi trenutno kada dođemo na vlast možemo utjecati, to je cijena kanalizacije. Budući da kanalizacija se financira iz sredstava pristupnih fondova Europske unije, naš je prijedlog, da ne idemo s  visokom cijenom priključka nego da to riješimo kroz cijenu odvodnje tih otpadnih voda, jer je tako gađanima u ovoj situaciji lakše. Što se tiče cijene konzumne pitke vode i tu ćemo moći utjecati na smanjenje", poručio je Božo Mitrović.

Mitrović je najavio i kako će cijenu legalizacije nelegalnih objekata smanjiti na jednu kunu. Kandidat za zamjenika načelnika Općine ČepinZdravko Živković kazao je pak kako je posljednjih tjedana bilo drugih ponuda za koalicije, no kako su odlučili ići u koaliciju s narodom, odnosno stanovnicima svih naselja Općine Čepin.

"Jer to je jedina koalicija koja je sposobna promijeniti stvari u Čepinu i dovesti Općinu Čepin na bolje. Jer svjesni smo da problema ima puno, kako smo već i ranije ukazivali, da treba kvalitetno raditi, da treba osluškivati probleme svakodnevno i naći pravo rješenje za Općinu.", zaključio je Živković.

Kandidatkinja za zamjenicu načelnika Marina Glavota upozorila je kako je nezadovoljstvo mještana Općine Čepin svaki dan sve veće. Trenutačna vlast već 12 godina puno obećaje, a malo napravi, upozorila je Glavota.

"I kanalizacijska mreža, i poduzetnička zona, rasvjeta u našem selu, sportski i kulturni život u Općini Čepin je sveden na ništicu, mladi ljudi pomalo odlaze i mi zaista želimo sve to promijeniti. Kroz općinski proračun proteklih 12 godina vladavine ove aktualne vlasti prošlo jako puno novaca, a jako malo se napravilo", rekla je Glavota.

Želimo i spremni smo svojim poštenjem, zalaganjem i radom te kvalitetnim ljudima dovesti svjetlo u Čepin i poboljšati život svih naših mještana od najmlađih do najstarijih, zaključila je Glavota.