Crna kronika

AFERA CORE MEDIA

Siniša Svilan proglašen krivim, radit će za opće dobro!

Bivši direktor programa Nove TV Siniša Svilan proglašen je krivim u aferi Core Media. Nepravomoćnu kaznu od 8 mjeseci zatvora zamijenit će radom za opće dobro, a morat će vratiti i 67.500 eura.

Siniša Svilan, bivši direktor programa Nove TV proglašen je krivim.   FOTO:Goran Jakus/PIXSELL
Piše: Media Servis

[13:10]
Podsjetimo, Svilana je USKOK teretio da je primio mito za prikazivanje emisija produkcijske kuće Core Media u programu Nove TV

U završnoj riječi Svilanov branitelj Ljubo Pavasović Visković ustrajao je da kao programski direktor nije imao ovlasti ugovarati poslove, već je o tome odlučivala uprava komercijalne televizije. Doveo je u pitanje i vjerodostojnost USKOK-ovih svjedoka, navodeći da su mijenjali iskaze radi poboljšanja svog položaja u drugim predmetima.

No, sud je odlučio na stranu tužiteljstva koje je za Svilana tražilo osuđujuću presudu i oduzimanje stečene imovinske koristi. Tužiteljstvo se pozivalo na iskaze svjedoka da je Svilan imao ključnu ulogu za konačne odluke uprave o cijeni i emitiranju emisija.


[08:23]
Danas se na Županijskom sudu u Zagrebu očekuje izricanje presude Siniši Svilanu.

Bivšem direktoru programa Nove TV, Siniši Svilanu sudi se zbog uzimanja 67.500 eura mita u zamjenu za emitiranje emisija producentske kuće Core Medije.

U završnim riječima tužiteljstvo je istaknulo da je neosporno utvrđeno kako je Svilan počinio kazneno djelo. Tužiteljica je navela da je utjecao na upravu s ciljem potpisivanja spornih ugovora, stoga traže osuđujuću presudu.

Svilanov odvjetnik istaknuo je pak kako se radi o postupku punom neistina, apsurda i nelogičnosti te da u cijeloj priči nema oštećene strane. Prema riječima Ljube Pavasovića Viskovića, Svilan je žrtva sukoba Vladimira Šelebaja i Edvina Softića.

Nepravomoćnu presudu će izreći sutkinja Jasna Smiljanić.