Politika

ZVIJEZDA EUROIZBORA OBJAVILA SVOJE PLANOVE

Tomašić u NU2:"Dosta mi je politike. Planiram otići nakon parlamentarnih izbora"

Ruža Tomašić rekla je kako nema namjeru ponovo se za godinu dana kandidirati na izborima za Europski parlament, a nakon parlamentarnih izbora planira se povući.

Ruža Tomašić   FOTO:Davor Javorović/PIXSELL
Piše: Republika.eu / 24 sata

Ruža Tomašić rekla je tijekom gostovanja u emisiji Nedjeljom u 2 kako nema namjeru ponovo se za godinu dana kandidirati na izborima za EP. Naglasila je da ako nije pro europski orijentirana, je pro hrvatski. Dodala je da je glasove za EP dobila zahvaljujući premijeru Zoranu Milanoviću i onome što je govorio o njoj, piše 24 sata.

Dotaknula se i svoje izjave da je Hrvatska samo za Hrvate. Pitala je gdje je u tom govoru točno dio u kojem govori da u Hrvatskoj budu samo Hrvati.  Pojasnila je da ju Milanović ne zanima, i da postoje institucije koje bi se trebale baviti njezinim govorom ako smatraju da je to bio govor mržnje. 

Smatra da je Milanović posvetio toliko pažnjenjezinom govoru kako bi skrenuo s onoga što stvarno treba raditi. 

"On je premijer svih građana Hrvatske i imam ga pravo kritizirati", rekla je Tomašić koja za sebe tvrdi da uvijek kaže što misli. Mišljenja je da ne bi trebao biti problem kritički govoriti o Europskoj uniji.

Jedna od tema koju je iskomentirala bila je i dvojezičnost u Vukovaru. "U Ustavu se kaže:  'može se uvesti dvojezičnost', ali ne stoji 'mora se'", naglasila je nekoliko puta Tomašić i dodala da ona jest za uvođenje dvojezičnosti, ali ne još. Smatra da prije treba riješiti problem nestalih. 

Smatra da ne bi bilo problema u Hrvatskoj kada bi se svi osjećali kao hrvatski narod, te da svi trebaju raditi na boljitku Hrvatske. Vjeruje da nema tog političara koji Hrvatsku kakva je sada može izvući iz krize, te da problem može riješiti struka, odnosno tehnička vlada. 

"Reći će barem evo ona je priznala da ne može, ali je barem pozvala stručnjake. Pomalo mi je dosta politike, ali Hrvatska treba imati stranku prava. Nakon idućih parlamentarnih izbora želim napraviti sabor HSP-ovih stranaka i nakon toga ću se povući", zaključila je Tomašić.

IZVOR: 24sata