Politika

[VIDEO] DANIEL SRB PORUČUJE

Ne smiju se srbijanski sudovi u Hrvatskoj ponašati kao svoji na svome!

Otkriće masovne grobnice u Sotinu opet je otvorilo pitanja nadležnosti srbijanskih državnih i sudbenih tijela nad događajima u Hrvatskoj, što narušava i dovodi u pitanje hrvatski državni suverenitet. Na to je danas upozorio Daniel Srb, predsjednik HSP-a.

Daniel Srb, predsjednik HSP-a   FOTO:Zarko Basic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / STV

Uz otkrivanje nove masovne grobnice ponovno se čuju pozivi na zajedničku istragu hrvatskih i srbijanskih istražnih tijela. HSP drži nedopustivim prihvaćanje bilo kakve nadležnosti srpskih državnih sudbenih tijela nad događajima koji su se zbili u Hrvatskoj. Srb ističe: 'Dopuštanjem srbijanskim tijelima nadležnost nad događajima u Hrvatskoj praktično se derogira hrvatski državni suverenitet. Hrvatska državna tijela trebaju provesti sve istrage i zatražiti izručenje od srbijanskih sudova, a ne davati srbijanskim sudovima priliku da se ponašaju u Hrvatskoj kao da su na svome'.

Istaknuo je i nezadovoljstvo izvješćivanjem javnih medija koji su veliki prostor dali bombaškom napadu u Bostonu u odnosu na bombu u Zagrebu koja je nastavila niz eksplozija u glavnom gradu, a koju su prešutjeli i ignorirali i hrvatski političari. 'Smatram da su američki političari održali hrvatskim političarima lekciju iz domoljublja i odgovornog ponašanja', rekao je Srb te zaključio kako je sramotno što hrvatski najveći dužnosnici nisu našli važnim komentirati postavljanje i bacanje bombi, što je postala društvena pojava o kojoj se mora očitovati državni vrh.