Osječko-baranjska

[FOTO-VIDEO] SVEČANOST U JOSIPOVCU

Nakon Tenje i Josipovac dobio Hrvatski dom

Petstotinjak mještana Josipovca nazočilo je večeras velikom danu za njihovo mjesto - otvoren je Hrvatski dom Josipovac.

Piše: Republika.eu

Predsjednik mjesnog odbora Josipovac Željko Kovačević zahvalio je gradonačelniku Bubalu na odličnoj suradnji koja je rezultirala izgradnjom Hrvatskog doma.

Župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić naglasio je kako je sretan što će mnogobrojni mještani sada imati moderan dom za društveno-kulturna zbivanja.

- Josipovac je zaslužio ovakav dom i stoga čestitam gradskoj upravi na čelu s gradonačelnikom Krešimir Bubalom koji su završili ovaj važan projekt za vaš mjesni odbor, ali i za grad Osijek u cjelini - rekao je Šišljagić.

Gradonačelnik Krešimir Bubalo izrazio je zadovoljstvo što će mnogobrojne udruge dobiti adekvatan prostor za rad.

- Na početku mandata 2009. zajedno s Branimirom Glavašem obećao sam mještanima Josipovca da ćemo do kraja mandata napraviti moderan dom na ponos svih Josipovčana. Danas smo to obećanje i ispunili - rekao je Bubalo.

Gradonačelnik Bubalo posebno se osvrnuo na Hrvatsku Poštu koja je odbila otvoriti poslovnicu u Josipovcu:

- Osigurali smo im besplatan prostor u ovom domu, no oni su nam poslali pismo kako nisu zainteresirani za otvaranje poslovnice. Ovo je jasan pokazatelj kako Milanovićeva Vlada gleda na Osijek, na Slavoniju i Baranju - rekao je Bubalo uz glasno negodovanje okupljenih.

Svečanost je nastavljena nastupom mnogobrojnih kulturno umjetničkih društava, Vlatke Kopić Tene, Marte Nikolin i Stjepana Jeršeka Štefa. Za gastronomske specijalitete pobrinule su se udruge lovaca i ribiči iz Josipovca.