Osječko-baranjska

[VIDEO] NAŠICE

Dani vina i turizma Osječko-baranjske županije

Tradicionalna manifestacija Dani vina i turizma Osječko-baranjske županije ovoga se vikenda održava u Našicama gdje su predstavljene prirodne ljepote, gastronomske delicije i turističke zanimljivosti našičkog kraja.

Ilustracija   FOTO:Screenshot STV
Piše: Republika.eu / STV

Naglasak je, naravno, bio na kvalitetnim vinima po kojima je poznato Feričansko vinogorje.

Našice i našički kraj krase brojni turistički mamci kojima se diči i ostatak Osječko-baranjske županije kao što su prirodne ljepote, spomenici kulture, tradicionalne manifestacije i gastronomske delicije. No, ovaj kraj ima i svoje posebnosti. Uz jedinstveni duh prošlih plemićkih vremena kojim se odlikuju Našice, posebnost su i vina Feričanskog vinogorja.

Brojna vina mogla su se kušati na Danima vina i turizma u središtu Našica, uz brojne druge proizvode ovoga kraja. Manifestaciji su se uz vinare pridružila i obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrtnici, kulturno-umjetnička društva, udruge, pa i dječji vrtići. Sve naravno, uz nezaobilazne zvuke Slavonije.

Turistička ponuda našičkog kraja uskoro će biti obogaćena novim sadržajima. U sklopu projekta Wine tour financiranog iz fondova Europske unije milijun kuna uloženo je u razvoj vinskog turizma u Feričancima.

Dani vina i turizma sljedećga se vikenda održavaju u Belom Manastiru gdje će biti predstavljeno Baranjsko vinogorje. Zatim je na redu velika završnica u osječkoj Tvrđi.