Gospodarstvo

JOSIPOVIĆ

'Nužan nam je zakon kojim se jača investicijska klima'

Predsjednik Ivo Josipović je tradicionalno na Pantovčaku primio građane na kavu, a tim povodom je i komentirao neke dnevno-političke teme.

Predsjednik Ivo Josipović   FOTO:Davor Puklavec/PIXSELL
Piše: Media Servis

Na pitanje što misli o kritici Europske komisije na račun Zakona o strateškim investicijama, odnosno da on nije u skladu s europskim standardima, Josipović misli da je zakon kojim se jača investicijska klima nužan. "Moraju se otkloniti barijere koje postoje u našem zakonodavstvu i praksi oko investicija i otvaranja novih radnih mjesta, a ako neki detalj nije u skladu s europskim pravilima, popravit će se", istaknuo je Josipović. 

Predsjednik je komentirao i prognozu MMF-a da će u Hrvatskoj porasti nezaposlenost, odnosno da će gospodarstvo rasti za 0,2%, a ne za 0,7% kako su najavljivali potpredsjednik Vlade Branko Grčić i ministar financija Slavko Linić. "To nije dobro za nas. Na nama je i Vladi da učinimo sve kako se ta prognoza ne bi ostvarila", rekao je Josipović.

Novinari su predsjednika pitali i je li ugrožen politički legitimitet ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine nakon što je on kažnjen zbog kršenje odredbi Zakona o sprječavanju sukoba interesa. "O tome odlučuje premijer Zoran Milanović", istaknuo je Josipović dodavši da je Jakovina već kažnjen za kršenje zakona.