Požeško-slavonska

OPĆINA JAKŠIĆ

Zahvaljujući IPARD-u proračun povećan skoro tri puta

Do kraja godine očekujemo da će zgrada vrtića biti stavljena pod krov te da će se ugraditi stolarija, a iduće godine bi trebao primiti i prve mališane.

Ivica Kovačević - načelnik Općine Jakšić   FOTO:Dusko Mirković/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Večernji list

"U proteklom četverogodišnjem razdoblju realizirano je mnogo projekata iz komunalne infrastrukture, a najznačajniji je projekt kanalizacija naselja Radnovac-Rajsavac s biorotorom vrijednosti 7 milijuna kuna te nogostup Radnovac-Jakšić koji je stajao 2,3 milijuna kuna", kazao je Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić na konferenciji za novinare, donosi Večernji list.

Podsjetio je kako je 2005. kada je postao načelnik samo Jakšić imao djelomično izgrađenu vodovodnu i kanalizacijsku mrežu dok ostalih devet naselja nisu imali ništa od toga. U međuvremenu većina ih je dobila potrebu infrastrukturu, a u narednom razdoblju dobit će je još i tri preostala naselja koja to nemaju, a to su Tekić, Cerovac i Granje dok Svetinji nedostaje samo kanalizacija. U proteklom razdoblju započet je i jedan od najvažnijih projekata općine, a to je gradnja vrtića.

"Do kraja godine očekujemo da će zgrada vrtića biti stavljena pod krov te da će se ugraditi stolarija, a iduće godine bi trebao primiti i prve mališane. Ove godine počet će radovi na kanalizaciji naselja Treštanovci u vrijednosti 6,4 milijuna kuna za što smo novac dobili iz IPARD-a. Iz istog Fonda dobili smo još i 900.000 kuna za gradnju prilazne ceste do vrtića. Iz tih razloga naš izvorni proračun od 4,5 milijuna kuna morali smo povećati na 13 milijuna kuna", objasnio je načelnik Kovačević.

Dodao je kako je zadovoljan suradnjom s Požeško-slavonskom županijom, ŽUC-om uz čiju pomoć su obnovljene ceste na području općine te Regionalnom razvojnom agencijom Panora uz čiju pomoć obnavljaju staru školu.

"Tu planiramo urediti prostor za knjižnicu i čitaonicu te za rad Udruge umirovljenika i branitelja", kazao je Kovačević. Najavio je i gradnju nogostupa kroz naselje Eminovci i Rajsavac, piše Večernji list.

IZVOR: Večernji list