Lokalni izbori

LOKALNI IZBORI

Zlata Halusek predstavila program za nezaposlene

Zlata Halusek, kandidat koalicije HSS-BUZ za gradonačelnicu Osijeka predstavila je program za nezaposlene građane ispred Područne službe Zavoda za zapošljavanje Osijek.

Damir Lukač i Zlata Halusek   FOTO:HSS Osijek
Piše: Republika.eu

"Ovo mjesto je ujedno i poruka jer Zavod za zapošljavanje je 'najveći poslodavac' u Osijeku. Naš socijalni program nudi pomoć nezaposlenima danas, a za sutra gospodarskim rješenjima nudimo jedino što zanima naše nezaposlene sugrađane, nudimo im mogućnost zaposlenja, nudimo im mogućnost da od svog rada mogu svojoj obitelji osigurati dostojanstven život", rekla je Halusek.

Halusek je naglasila da će Programom koalicije HSS-BUZ nezaposlenim sugrađanima osigurati besplatan gradski prijevoz njima i njihovoj srednjoškolskoj i studentskoj djeci,  besplatne udžbenike, školsku kuhinju i produženi boravak za njihovu djecu, plaćanje troškova prekvalifikacije i prilagodbe potrebama tržišta.

Kandidat za zamjenika gradonačelnika Damir Lukač se osvrnuo na problematiku nezaposlenih branitelja i članova njihovih obitelji. "Zar oni i njihova djeca, zar branitelji koji su stvarali Hrvatsku nemaju bar Ustavno pravo na rad. Mjerama gospodarskog oporavka Osijeka osigurat ćemo radna mjesta sutra, a danas želimo svojim socijalnim mjerama omogućiti olakšati situaciju u kojoj se nalazi skoro 11.000 naših sugrađana!", naglasio je Lukač.