Svijet

RASPLET U BOSTONU

Jedan osumnjičeni ubijen, drugi u bijegu

Nevjerojatan rasplet policijske istrage o bostonskim bombama. Policija je ubila jednog od osumnjičenih u noćašnjem obračunu u kojem je ponovno bilo bombaških eksplozija, unakrsne vatre i zapaljenih automobila. Ubijen je i jedan policajac...

Osumljičenik   FOTO:Handout/Press Association/PIXSELL
Piše: Media Servis


[11:30]

FBI je sinoć objavio slike dvojice osumnjičenih za postavljanje bombi na bostonskom maratonu. Riječ je o dvojici mladića koje je s ruksacima na leđima uhvatila nadzorna kamera, rekao je Richard DesLauriers, FBI agent zadužen za slučaj.

"Netko te ljude zna, to su im prijatelji, kolege s posla ili članovi obitelji", kazao je DesLauriers.

FBI ubrzo kreće u akciju, nakon dojave o oružanoj otmici automobila u Cambridgeu. Pravi obračun dogodio se na području kampusa MIT-a, jednog od najpoznatijih američkih sveučilišta. Ubijen je policajac, vjeruje se da su ga nasmrt izrešetali osumnjičeni bombaši. Cijelo područje gradića Watertowna, 10-ak kilometara udaljenog od Bostona, ubrzo se pretvara u pravu bojišnicu. Policija stiže s oklopnim vozilima, stanovnicima naređuje da ne izlaze iz kuća, novinarima da ugase mobitele žele li preživjeti.

"Škripa guma, pucnjevi na sve strane, zatim eksplozije, uskoro su se mogao osjetiti i miris eksplozija", kazali su očevici.

Načelnik bostonske policije uskoro potvrđuje:

"Ubijen je jedan od osumnjičenih sa slike, za drugim se traga. naoružan je i opasan. Riječ je o teroristu koji je ovdje došao ubijati ljude. Moramo ga zaustaviti."

"Ono što sada tražimo je drugi osumnjičenik sa slike. Onaj s bijelom kapom koji je upleten u postavljanje bombi na Bostonskom maratonu u ponedjeljak", rekao je načelnik bostonske policije.

Nastavlja se vrlo neizvjesna noć za stanovnike Watertowna. Prema posljednjim informacijama, počele su evakuacije jedne četvrti.


[10:00]

Muškarac je uhićen nakon sinoćnje pucnjave na jednom bostonskom sveučilištu prilikom čega je ubijen policajac.

Ipak do uhićenja je došlo samo dan nakon što je FBI objavio fotografije i videosnimke dvojice osumnjičenih koje dovodi u vezu s atentatima počinjenim tijekom Bostonskog maratona prilikom čega je troje osoba poginulo, a više od 180 ih je ranjeno.

Uskoro opširnije...