Osječko-baranjska

POSLOVNA ZONA NEMETIN

Najjeftinija i najperspektivnija zona u Hrvatskoj

Radovi na gradnji infrastrukture i prometnica u Industrijskoj zoni Nemetin teku predviđenom brzinom. Dobro napreduje i gradnja tvornice Kandita, kao i budućega bioplinskog postrojenja. Do sada, stiglo je 15-ak pisama namjere mogućih ulagača za kupnju zemljišta u toj zoni.

Poslovna zona Nemetin   FOTO:Osijek.hr
Piše: Republika.eu

Industrijska zona Nemetin druga je najperspektivnija zona u Republici Hrvatskoj, prema ocjeni Ministarstva gospodarstva. Površina 100 hektara bit će uređena i opremljena kroz tri faze. 

Grad je do sada potrošio 1.8 milijun kuna za izvlaštenje zemljišta, za projekte i pripremu radova. Ukupna će ulaganja u ovu zonu iznositi 18.2  milijuna kuna. Raspisan je natječaj za prodaju zemljišta u prvom dijelu zone, a kako kaže gradonačelnik Krešimir Bubalo, uvjeti su primamljivi: "Smanjili smo  komunalni doprinos sa 45 na 15 kuna. Cijena zemljišta uz sufinanciranje može biti i 6 Eura. To je jedna od najjeftinijih poslovnih zona u Hrvatskoj". 

Do sada je, kaže Bubalo, stiglo 15-ak pisama namjere ulagača:

"Koristim priliku pozvati sve koji žele ulagati u Slavoniju i Baranju da to učine u zoni Nemetin koja je odlično prometno povezana i koja je jedna od najperspektivnijih u zemlji. Siguran sam da ćemo sljedećih godina puniti ovu zonu ulagačima i da ćemo otvarati realna radna mjesta, kao jedini jamac gospodarskoga rasta", istaknuo je Bubalo. 

Trenutačno Osijek Koteks radi na prometnicama – radovi će, procjenuje izvođač, biti završeni do polovice kolovoza, premda je rok listopad. To bi omogućilo onima koji kupe zemljište da još tijekom ove godine ishode potrebne dozvole.

Vodovod Osijek izvodi radove vrijedne više od 8 milijuna kuna, a pobrinut će se da Zona ima dovoljne količine vode. HEP Elektroslavonija će se pobrinuti da električnu energiju dovede do svakoga zemljišta u Zoni i u dovoljnoj snazi. Kao prvi novi stanar, tu bi trebala početkom sljedeće godine početi raditi tvornica Kandita vrijedna 20 milijuna Eura, čija gradnja ide predviđenom brzinom.