Osječko-baranjska

BUBALO

Legalizacija svih objekata za 1 kn

Nacrtom Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom doprinosu Grad Osijek ići će s inicijativom prema novom Gradskome vijeću, kojom će cijena komunalnog doprinosa za sve koji legaliziraju svoje objekte iznositi 1 kn po m3.

Krešimir Bubalo   FOTO:Davor Javorović/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Osijek.hr

Svima onima koji zahtjev podnesu prije novog saziva Gradskoga vijeća, Grad će retroaktivno namiriti razliku u cijeni.

- ovom temom započeo je današnji sastanak gradonačelnika s pročelnicima upravnih odjela Grada Osijeka. Nastavljajući, gradonačelnik je naglasio kako se odgovorni za neizglasavanje dnevnoga reda na 28. sjednici Gradskoga vijeća, u kojem se nalazio niz vitalnih dokumenata za život građana Osijeka, trebaju potražiti na drugom mjestu, a ne u Gradskoj upravi.

Tretiranje komaraca
Prve akcije tretiranja komaraca, za koje je Grad ove godine osigurao 7,6 milijuna kuna, započele su danas uz zapadnu obilaznicu kod ZOO vrta, izvijestio je direktor Zavoda za javno zdravstvo Zlatko Pandžić, a Enrih Merdić, pročelnik Odjela za biologiju osječkog Sveučilišta i najpoznatiji osječki stručnjak za komarce podsjetio je na posebnu internetsku stranicu www.biologija.unios.hr na kojoj će se od sutra moći pratiti stanje broja komaraca na području Osijeka. Gradonačelnik je ponovo zatražio više razumijevanja za ovaj problem od Vlade RH te njezino financijsko sudjelovanje u provođenju suzbijanja komaraca koji su u sezoni zaista velik problem Osječana.

Osječko ljeto kulture

Programima ovogodišnjeg Osječkog ljeta kulture, za koje je izdvojeno 650.000,00 kuna, Grad Osijek obilježava i u ulazak u EU. Očekuje se raznolik i vrlo kvalitetan program, temeljen i na suradnji s državama iz okruženja koje svojim sudjelovanjem iskazuju dobrodošlicu u Europsku uniju- napomenula je zamjenica gradonačelnika Danijela Lovoković.

Financijski potporu u iznosu od 100.000 kuna Grad je odobrio udruzi Pannonian za natjecanje Pannonian Challenge, koji će se ove godine održati od 14. – 18. kolovoza.

Od 428 gradskih prostora prazno je 28

Od 428 poslovnih prostora, nakon upravo provedenog natječaja, ostalo je nepopunjenih još 28, no problem su nepopunjeni poslovni prostori u središtu grada kojih su vlasnici država (15) i privatne osobe (28) za koje se ne raspisuju natječaji.


Nakon otvorenja Hrvatskog doma u Tenji te u Josipovcu (20. travnja u 18,30 sati) pokreće se i postupak izrade projektne dokumentacije za Hrvatski dom u Tvrđavici.
S velikim žaljenjem utvrđeno je kako niti jedna od pristiglih ponuda na natječaj za davanje u zakup krovnih površina (55) zgrada javnih namjena radi postavljanja fotonaponskih sustava (solarnih elektrana) nije udovoljila uvjetima, stoga se pokreće postupak ponovnog raspisivanja natječaja.