Požeško-slavonska

POŽEGA

Ukrajinski veleposlanik u posjetu Požegi

Gradonačelnik Zdravko Ronko primio je veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj Oleksandra Levčenka i savjetnicu za gospodarstvo i trgovinu pri veleposlanstvu Tetianu Usachovu.

Ukrajinski veleposlanik Levćenko na prijemu kod požeškog gradonačelnika   FOTO:www.pozega.hr
Piše: Republika.eu

"Drago mi je biti u Požegi, starom hrvatskom gradu, središtu najstarije hrvatske županije koji je preko povijesti donio snagu sadašnjoj hrvatskoj državi. Potječem iz Kijeva, grada od 3,5 milijuna stanovnika. Ali, ponekad je u tako velikom gradu pretijesno i neprirodno. Perspektivnijima smatram gradove poput Požege, jer su manji, funkcionalniji i time bolje odgovaraju ljudima za život. Siguran sam da je stanovništvo grada sretno i zadovoljno životom ovdje, ne znam ima li nekakav indeks sreće, ali trebalo bi ga istražiti", rekao je Levčenko, ističući kako odnos Ukrajine i Hrvatske karakterizira partnerstvo i dobra suradnja i kako je Požega kao vrlo interesantan i simpatičan grad

"Ovo nije prvi posjet veleposlanika Levčenka Požegi. Danas smo se podsjetili na neke naše iskonske korake od Bijele Hrvatske, do priznanja Republike Hrvatske od strane Ukrajine kao prve zemlje, a povezuje nas i predsjednik Mesić kao predsjednik Društva prijateljstva Ukrajine i Hrvatske. Uz teme vezane za naše planove i gospodarstvo Požege dotakli smo se i kulture i znanosti, kao i svega onoga što je Požega u prošlosti dala i u sadašnjosti daje Hrvatskoj i Europi", rekao je gradonačelnik Ronko.

IZVOR: www.pozega.hr