Osječko-baranjska

ČEPIN

Vandali provalili u lovački dom i demolirali prostorije

Još nepoznati počinitelji provalili su u prostorije Lovačkog doma u Čepinu i demolirali prostor koji je raznim udrugama služio za njihove aktivnosti.

Lovački dom u Čepinu   FOTO:Ivana Mihaljević / Glas Slavonije
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

"Provalu sam uočio kada sam išao obići prostorije, a prvo sam primijetio kako na krovu nedostaje dio crijepa. Pretpostavljamo da ga je netko ukrao jer ga u dvorištu nigdje nismo pronašli. Prostorije su uništene i pune vode jer na dijelu u kojem nedostaje crijep prokišnjava. Vidio sam da je obijen lokot i da su vrata otvorena", rekao je za Glas Slavonije Marijan Gavran, član LD-a Čepin. Još veći šok Glasov sugovornik je doživio kada je ušao, jer nema prostorije koja nije bila demolirana. “Sve je bilo razbacano, posuđe polupano i pobacano po podu, sa zida su skinute preparirane životinje i bačene na pod, a stari ormar ukrašen rogovima u kojima se držao alat i pribor, uništen je i razbijen. Razumijem da danas ima lopovluka i pljački vezanih uz stjecanje materijalne koristi, ali ovaj vandalizam i divljaštvo ne mogu razumjeti”, kaže Gavran. 

Šteta se procjenjuje na desetke tisuća kuna, no ona je, smatraju, realno znatno veća. Kako je Lovački dom u vlasništvu Općine Čepin, novinarka Glasa Slavonije pitala je načelnika Dražena Arnolda, kada i s koliko sredstava će se sanirati šteta. “Počinitelji neće proći nekažnjeno jer policija kreće u potragu za vandalima. Za početak ćemo izdvojiti 10.000 kuna i popraviti krov da spriječimo daljnju štetu koja bi nastala nakon ovih kiša, a poslije ćemo vidjeti kojim redom ćemo sanirati ostale uništene prostorije”, poručio je Arnold. Lovački dom već je duže vrijeme u lošem stanju i potrebno ga je preurediti, a dodamo li tomu i ovo divljaštvo, za saniranje će trebati izdvojiti znatna financijska sredstva. 

IZVOR: Glas Slavonije