Požeško-slavonska

PRIJEM KOD GRADONAČELNIKA

Djeca poginulih branitelja nezadovoljna položajem u društvu

Gradonačelnik Zdravko Ronko primio je jučer predstavnike Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Udruge udovica poginulih hrvatskih branitelja, Udruge roditelja poginulih branitelja i Udruge djece poginulih branitelja te sedmero nezaposlenih, njihovih članova, koji su mu se obratili s molbom za pomoć pri provedbi zakonskih odredbi o prednosti pri zapošljavanju hrvatskih branitelja i njihove djece.

Djeca poginulih branitelja na prijemu kod požeškog gradonačelnika   FOTO:www.pozega.hr
Piše: Republika.eu

"U posljednje dvije godine znamo za slučajeve izigravanja zakona na nekoliko načina, pa smo upozoravali na nepoštivanje, bilo je i sankcija. Međutim, i dalje ima slučajeva da se natječaji namještaju, a djeca branitelja ostaju nezaposlena", rekao je Krešimir Pavelić, predstavnik Koordinacije udruga iz Domovinskog rata, te dodao kako niti u jednom trenutku ne smijemo, kao društvo, dopustiti da oni budu socijalni slučajevi, već da imaju najosnovnije pravo, a to je pravo na rad. 

Vjekoslav Mindum, predsjednik Udruge djece poginulih branitelja, zahvaljujući gradonačelniku na prijemu, iznio je svoje iskustvo kako je nakon isteka devetomjesečnog ugovora ostao bez posla, iako mu prethodno nije rečeno da ne zadovoljava. "Mi ne tražimo da se nama daju ne znam kakve pozicije i poslovi, za koje nismo kvalificirani, već samo ono što znamo raditi, da se provodi zakon po kojemu imamo prednost pri zapošljavanju", rekao je. Silvana Kordiš, predsjednica Udruge udovica hrvatskih branitelja, zahvaljujući gradonačelniku na prijemu i dosadašnjoj potpori, također je naglasila kako djeca poginulih ne smiju postati socijalni problemi, a neki već imaju i obitelji, te da im treba omogućiti da ostanu u Požegi, a ne da iz nje odlaze.