Gospodarstvo

ICT TJEDAN

Okrugli stol 'ePoslovanje - prilika za hrvatsko gospodarstvo'

U sklopu inicijative Nacionalnog ICT tjedna i u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca u Zagrebu će se danas održati Okrugli stol 'ePoslovanje - prilika za hrvatsko gospodarstvo'...

ePoslovanje   FOTO:porin.hr
Piše: Media Servis

Incijativa 'Nacionalni ICT tjedan' usmjerena je na podizanje svijesti o nužnosti stjecanja i kontinuiranog unapređenja informatičkih i digitalnih vještina, kao nužan preduvjet za izradnju inovativnog gospodarstva, a upravo će to biti tema Okruglog stola koji će okupiti ICT profesionalce, ICT poslodavce, predstavnike državnih tijela i institucija i medija. Nedostatak odgovarajućih rješenja te informatičkih vještina i kompetencija negativno utječu na rast produktivnosti, konkurentnosti, inovacija i zapošljavanja.

Neka od ključnih pitanja koja će se pokušati raspraviti su je li ePoslovanje prilika za rast i razvoj hrvatskog gospodarstva i postoji li izvozni potencijal u domaćoj ICT industriji, što se može učiniti po pitanju jačanja konkurentnosti domaće ICT industrije te njenog jačeg plasmana kroz izvoz, postoji li oko toga kakav akcijski plan te kakva je situacija s strukturiranim pristupom promocije ICT industrije.