Osječko-baranjska

VANDALIZAM U OSIJEKU

Bubalo: Izbori će doći i proći, ali vandalizam ostaje

Desetak grafita osvanulo je danas na nekoliko lokacija u Osijeku s porukama protiv Glavaša i HDSSB-a. Gradonačelnik Bubalo pozvao na uljuđenu kampanju bez uništavanja grada.

Krešimir Bubalo   FOTO:Davor Javorovic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Radio Osijek

Na desetak mjesta u Osijeka danas su se pojavili grafiti s porukama HDSSB-u i utemeljitelju te stranke Branimiru Glavašu. Grafiti su ispisani na  nekoliko mjesta u Vukovarskoj ulici i Trgu Ljudevita Gaja, na Vijencu Paje Kolarića, obnovljenoj zgradi Srednjoškolskog igrališta.  Među ostalima, poruke su "Osijek nikad neće biti Glavaševo", "Glavaš je zločinac", "Osijek Osječanima, HDSSB u Remetinec".

Glasnogovornik Policijske uprave Dario Premec rekao je za Hinu kako, po dojavama građana, policija obavlja očevid i utvrđuje okolnosti u kojima se to dogodilo.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Na pojavu grafita reagirao je i gradonačelnik Krešimir Bubalo i pozvao građane da ne uništavaju grad, a političke protivnike na uljuđenu kampanju. Podsjetio je da i dalje s 5.000 kuna Grad nagrađuje one koji prijave uništavanje imovine, šaranje po pročeljima, stvaranje divljih deponija i ostale vandalizme. Izbori će doći i proći, ali vandalizam ostaje, poručio je gradonačelnik.