Osječko-baranjska

OSIJEK

Za solarne panele na 52 krova stiglo deset ponuda

Sedam omotnica s deset ponuda pristiglo je na jučerašnje javno otvaranje natječaja koji je Grad Osijek raspisao radi davanja u zakup krovnih površina zgrada javnih namjena, poglavito dječjih vrtića, osnovnih škola i sportskih dvorana radi postavljanja solarnih elektrana.

Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Krovovi su podijeljeni u četiri grupe ovisno o tome je li Grad vlasnik objekta ili ima odobrenje suvlasnika. Ideja je jasna - zakupoprimac će najam plaćati postotkom mjesečne zarade koji dobije od prodaje struje, ali se obvezuje na krovove postaviti kolektore koji će zagrijavati sanitarnu vodu u objektima.

Nakon otvaranja omotnica ispostavilo se kako se radi o ukupno četiri ponuditelja - riječ je o ponudama u kojima se zajednički pojavljuju PVI iz Klagenfurta i Jaram iz Aljmaša te zajedno Eseker grupa i SEG inženjering (Osijek), a kao samostalni ponuditelji su tvrtke Moje sunce i Barjak, obje iz Osijeka. Grupe ponuditelja konkuriraju za sve četiri kategorije krovova, a samostalne tvrtke dale su ponudu samo za po jednu grupu krova, javlja Glas Slavonije.  

No činjenica da su dobili ponuditelje za sve četiri ponuđene grupe zadovoljila je Milana Kamenka, koji je u ime gradske administracije vodio javno otvaranje. Ponude su različite. Naime, Grad je odredio početni iznos mjesečne zakupnine od 6 posto od ukupnog mjesečnog prihoda koji ostvari ponuditelj za isporučenu struju. Te se licitirane ponude kreću u rasponu od 6,33 do 12,1 posto.

"Pred nama je pregled sadržaja ponuda, financijska valorizacija, i odabir najpovoljnije ponude", prokomentirao je za Glas Slavonije Kamenko. Ponuditelji nisu bili previše razgovorljivi, samo su na naša pitanja odgovorili kako je osnovni motiv prijavljivanja na natječaj Grada bila - poslovna politika.

IZVOR: Glas Slavonije