Crna kronika

VELIKA AFERA

Šola ispitan u USKOK-u, porekao krivnju

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola ispitan je u USKOK-u oko slučaja izvlačenja novca iz Karlovačke banke. Noćas je uhićen na granici sa Srbijom, pri povratku iz Makedonije...

Sandi Šola   FOTO:Borna Filic/PIXSELL
Piše: Media Servis


[10:55]

Umjesto avionom, Šola je u Hrvatsku stigao automobilom. Na to se odlučio kako bi izbjegao javno uhićenje. Priveden je rano jutros na graničnom prijelazu sa Srbijom, potvrdio nam je njegov odvjetnik Ante Madunić.

"Gospodin Šola je tijekom večeri odlučio da će automobilom krenuti prema Hrvatskoj i Zagrebu. Mi smo javili šefu USKOK-a da će doći automobilom i on je negdje oko 2 i 30 uhićen na Bajakovu" rekao je Madunić.

Šola je u USKOK-u jutros iznio obranu u kojoj je poricao krivnju.

"Predočeno mu je što mu se stavlja na teret. Iznio je obranu i porekao počinjenje svih djela koja mu se stavljaju na teret. Sada čekamo odluku o tome hoće li ići kod suca istrage na određivanje istražnog zatvora", istaknuo je Madunić.

Uz Šolu, uhićeni su njegova majka i dva brata te još četiri osobe, koje se tereti da su iz Karlovačke banke izvukli 37 i pol milijuna kuna, a oštetili su i jedno trgovačko društvo za gotovo 47 milijuna kuna.

Iz Karlovačke banke poručuju da nije ugrožena sigurnost depozita koji su uloženi u tu banku.

Reagirali su i iz HNB-a. Tvrde da su upoznati s akcijom USKOK-a i DORH-a te da su s njima u stalnom kontaktu. Isto tako poručuju da spomenuta akcija nema neposrednog utjecaja na iskazano knjigovodstveno stanje Karlovačke banke kao ni na sustav korporativnog upravljanja u banci.


[09:56]

Kako je rekao njegov odvjetnik, Šola je nakon saznanja o istrazi automobilom krenuo iz Skopja u kojem se nalazio. 

"Gospodin Šola je tijekom večeri odlučio da će automobilom krenuti prema Hrvatskoj i Zagrebu. Mi smo javili šefu USKOK-a da će doći automobilom i on je negdje oko 2 i 30 uhićen na Bajakovu imamo ročište u USKOKU i nakon toga će se odlučivati o istražnom zatvoru." Rekao je Madunić.

Podsjetimo, u istrazi je već uhićeno 7 osoba među kojima i članovi Šoline obitelji.