Kino & Film

AKCIJSKI NASTAVAK

Iron Man 3 u hrvatskim kinima tjedan dana prije nego u SAD-u!

Akcijski blockbuster za sve generacije gledatelja među prvima u svijetu stiže u hrvatska kina, a gledati ga možete od 25. travnja.

Uskoro nastavak akcijskog blockbustera Iron Man   FOTO:Screenshot Youtube
Piše: Republika.eu

Riječ je jednom od najočekivanijih i najvećih akcijskih blockbustera ove godine, trećem nastavku super-popularne filmske franšize Iron Man 3, čija su prva dva nastavka do danas zaradila preko 630 milijuna dolara!
Film je režirao Shane Black, scenarist i redatelj hvaljenog uratka Kiss Kiss Bang Bang u kojem je također glumio Robert Downey Jr. koji će u trećem nastavku Iron Mana po četvrti put utjeloviti tog nezaboravnog Marvelovog junaka (prošle godine glumio je Iron Mana u trećem najgledanijem kino hitu svih vremena – Osvetnici). 

U filmu Iron Man 3 briljantni industrijalist Tony Stark/Iron Man suočava se s neprijateljem koji ne poznaje granice. Nakon što neprijatelj u potpunosti uništi Starkov osobni život, on kreće u sudbonosnu potragu za odgovornima. Na svakom koraku avanture njegova hrabrost biti će testirana, a kada se nađe prislonjen uza zid, Stark će morati preživjeti koristeći svoje vlastite inovacije, osloniti se na svoju ingenioznost i instinkte kako bi zaštitio one koji su mu najbliži. Dok se bori za vlastiti povratak, Stark otkriva odgovor na pitanje koje ga je potajno proganjalo: čini li čovjek odijelo ili odijelo čini čovjeka?

Produkcija filma započela je 25. svibnja prošle godine u gradu Wilmington (država Sjeverna Karolina) dok su gotovo sve scene s glavnim negativcem Mandarinom (kojeg u filmu tumači dobitnik nagrade Oscar Ben Kingsley) snimane u Miamiju. Jedna od najvećih zanimljivosti vezanih za snimanje filma svakako je i pronalaženje mladog glumca Tyja Simpkinsa kojega je nakon audicije osobno nazvao Robert Downey Jr. i obavijestio ga da je dobio ulogu u filmu. 

Pored glavnog junaka i glavnog negativca koje su odglumili već spomenuti Robert Downey Jr. i Ben Kingsley u filmu su glavne uloge ostvarili i Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Jon Favreau, Guy Pearce, Paul Bettany i Rebecca Hall.