Glazba

TAMBURAŠKI KONCERT

Memorijal Darka Paurića

HRT Radio Osijek i ove godine organizira tamburaški koncert u znak sjećanja na glazbenog urednika Darka Paurića. Koncert će biti održan 3. svibnja u središnjem trgu u osječkoj Tvrđi.

Ilustracija   FOTO:Tomislav Miletić/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Radio Osijek

Nastupit će tamburaški sastavi Kas, Šokci, Garavuše, Tamburaši slavonske krvi, Ringišpil i Džentlmeni te Igor Delač, Blanka Došen, Stjepan Jeršek Štef i Šima Jovanovac. 

Ove je godine koncert kombinacija mladih i iskusnih glazbenika, a održava se u sklopu ovogodišnjih Dana vina i turizma Osječko-baranjske županije. Početak je u 20 sati i 30 minuta 3. svibnja 2013. godine, a za one koji ne budu mogli doći u Tvrđu na trg osiguran je i izravan prijenos na Radio Osijeku.

Pokrovitelji su koncerta grad Osijek i Osječko-baranjska županija koji 3. i 4. svibnja organiziraju Dane vina i turizma. Nakon Memorijala Darka Paurića na Trgu Svetog Trojstva u Tvrđi najavljen je i nastup Mladena Grdovića, što je također jedan od programa ovogodišnjih Dana vina i turizma Osječko-baranjske županije.

Radio Osijek četvrtu godinu zaredom organizira koncert u znak sjećanja na Darka Paurića (1960.-2009.), glazbenog urednika i novinara te velikog promotora tamburaške glazbe. Do sada su održani koncerti u dvorani Zrinjevac, potom program u sklopu snimanja emisije "Lijepom našom" u dvorani Gradski vrt, a prošle je godine nekoliko vrhunskih tamburaških sastava i solista nastupilo u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku. 

Izvor: Radio Osijek