Ostalo

PREDSJEDNIK JOSIPOVIĆ

Hrvatska nije izvozila oružje u Siriju

Hrvatska je naoružavala Siriju preko Jordana, objavio je danas Novi list. Za komentar su novinari pitali predsjednika Ivu Josipovića, vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Predsjednik Ivo Josipović   FOTO:Jurica Galoić/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Kao prvo, naravno da znam za sve legalne transfere oružja ili bilo čega što se tiče oružanih snaga. Moram potvrditi ono o čemu je već rečeno: Hrvatska nije izvozila oružje u Siriju. Što treće zemlje, što zemlje u koje mi ili neki drugi izvozimo oružje, dalje čine s tim to, na žalost, ne možemo kontrolirati", rekao je Josipović.

Na redovnom druženju s građanima na kavi, Josipović se osvrnuo i na druge aktualne političke i društvene teme. Naglasio je da očekuje da sutrašnji prosvjed protiv uvođenja dvojezičnosti u Vukovaru protekne mirno, odnosno da sudionici skupa poštuju zakon.

Na pitanje je li od Vlade dobio povratne informacije vezano za svoje mjere za pomoć građanima, Josipović je poručio da se svakodnevno čuje s ministrima iz Vlade, s nekima više, a nekima manje. "Moji prijedlozi nisu nikakva direktiva Vladi", rekao je Josipović koji je pozdravio Vladin prijedlog vezan za otpis kamata.