Crna kronika

NOVA OPTUŽNICA

DORH podigao optužnicu protiv Željka Širića. Ovaj puta zbog prijetnji novinarki Indexa

Naoko bezazlen verbalni incident koji se dogodio 17. listopada prošle godine na stadionu Gradski vrt za vrijeme odigravanja kvalifikacijske utakmice za odlazak na svjetsko prvenstvo u Brazil između Hrvatske i Walesa, između Željka Širića i novinarke Indexa D. Redžić, dobiti će svoj sudski epilog.

Željko Širić   FOTO:Igor Kralj/PIXSELL
Piše: Republika.eu

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku podiglo je optužnicu protiv Širića zbog kaznenog dijela prijetnji, kao i kaznenog djela otuđenja i uništenja tuđe stvari.

Novinarka Indexa je tom prilikom fotografiranjem Željka Širića  snimila kako Širić pored zaštitarske službe pušta bez propusnice neke gledatelje u VIP-salon stadiona, a što je Širića poprilično isprovociralo i izazvalo njegovu neprimjerenu reakciju, koja je rezultirala Širićevim oduzimanjem mobitela Indexovoj novinarki, a kojom prilikom ga je navodno i oštetio. Odmah po incidentu novinarka Redžić je prijavila Širića policiji, koja ga je privela sa stadiona u policijsku postaju radi kriminalističke obrade zbog prekršaja iz članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, zbog kako je tada objašnjeno „osobito drskog i nepristojnog ponašanja na javnom mjestu“.

Podsjećamo kako je ovo bivšem dopredsjedniku HNS-a već treća optužnica u posljednjih godinu dana. Naime, u prosincu 2011. godine, Širić je uhićen u akciji USKOK-a kada je od njihova pouzdanika Hrvoja Maleša koji je tada obnašao funkciju predsjednika Hajduka primio novac „za pošteno suđenje Hajduku“, a što je već rezultiralo pokretanjem sudskog postupka koji je u tijeku. Drugu optužnicu protiv Širića podigao je DORH u Splitu, zbog bespravne gradnje, a sudski je postupak već okončan prvostupanjskom osuđujućom presudom kojom je Širić presuđen na osam mjeseci zatvora, uvjetno s rokom kušnje od dvije godine.