Virovitičko-podravska

SLATINA

Nenad Križić i dalje na čelu Udruge Napredak

Udruga napredak sinoć j u restoranu Stari podrum održala svoju redovnu izvještajno – izbornu skupštinu.

Nenad Križić   FOTO:slatina.hr
Piše: Republika.eu

Nakon što su izabrana radna tijela skupštine, podnesena izvješća o radu jednoglasno su usvojena, kao i plan rada za naredno razdoblje. Nakon što je razriješeno dužnosti staro vodstvo Udruge uslijedilo je predlaganje i biranje novog  vodstva. Za predsjednika je ponovno izabran Nenad Križić, za dopredsjednike Tvrtko Kovačević i Blaženka Grdenić, za člana predsjedništva izabran je Ivo Bilić, a za tajnika Dijana Stiblik.

Skupština je ujedno bila i humanitarno-donacijskog karaktera jer je sav prihod od skupljene članarine i ostale prikupljene donacije darovan za izgradnju župne crkve Blaženog Ivana Merza u Slatini. Po riječima svećenika Nikole Jušića, koji se tom prigodom zahvalio Udruzi te istaknuo kako bi gradnja trebala započeti ove godine. 

Nenad Križić zahvalio se u ime novog izabranog vodstva na dobivenom povjerenju te istaknuo kako će imati snage i volje odraditi sve zadaće koje su zacrtane planom i programom. Udruga će u 2013. godini nastaviti s organiziranjem tribina, promocija knjiga te humanitarnim radom kako u Hrvatskoj tako i u Bosni i Hercegovini. Udruga broji 251. člana, a djeluje pune četiri godine na području cijele Republike Hrvatske i dijaspore. U svom  Statutom Udruga Napredak postavljena je vrlo široko i kao takva u svojim redovima ima Hrvata doseljenih sa Kosova i Srijema. "To je naše bogatstvo gdje svako na svoj način doprinosi radu ali i iskazuje i poštovanje iz kojeg je tko došao", rekao je Križić. 

IZVOR: www.slatina.hr