Nogomet

NOVI REKORD

Cibalijin Dabro namlađi igrač u povijesti HNL-a

Kadet Cibalije Marko Dabro, rođen 28. ožujka 1997. godine, debitirao je u prošlom kolu na gostovanju kod Splita, sa samo 16 godina i 2 dana i time postao najmlađi igrač koji je ikada nastupio na nekoj prvoligaškoj utakmici Prve HNL.

Marko Dabro u utakmici protiv Splita   FOTO:Tino Juric/PIXSELL
Piše: Republika.eu

Mladi Marko svoje prve prvoligaške minute upisao je u 78. minuti kada ga je trener Bojko uveo u igru umjesto Mazalovića.

Prema neslužbenim novinarskim podacima do sada je taj primat držao Saša Sabljak, igrač Radnika iz Velike Gorice, koji je u prvenstvu 1993./94. nastupio na utakmici Inker-Radnik na dan kada je imao 16 godina i 27 dana.

Mnogi će odluku nebesko-plavog stožera protumačiti kao čisti marketing, no ako i jest tako, Vinkovčani na to imaju puno pravo, jer riječ je uistinu o pravom dragulju hrvatskog nogometa.

Igrajuči za najmlađe uzraste tzv. pionire mladi Vinkovčanin zabio je preko 100 pogodaka, a u kadetskoj konkurenciji trenutno je vodeći na strijelac na ljestvici sa 15 postignutih golova iz 12 susreta.

Za HNK Cibalia registriran je 07. srpnja 2006. godine što mu je bila i prva registracija u nogometnoj organizaciji. Marko trenutno s klubom ima potpisan stipendijski ugovor, a u nogometnim kuolarima šuška se da bi trebao potpisati i svoj prvi profesionalni ugovor koji je več pripremljen.

Marko je napadač, čista špica, ljevak, vrlo brz i prodoran sa sjajnim osjećajem za gol.

U seniorsku svlačionicu priključen je još krajem jeseni, a svojim marljivim radom zavrijedio je status njenog punopravnog člana na kojeg se može računati u svakoj nadolazećoj utakmici.

Interes za mladog Dabru je uistinu impresivan, ponude stižu sa svih strana i to iz svjetski poznatih klubova.

- Na stolu imamo službenu ponudu Fiorentine čija je delegacija bila naš gost prije otprilike dva mjeseca, a mi smo Firencu posjetili u dva-tri navrata. Izravni kontakti postoje još s Romom, Parmom i Juventusom, kao i s dva engleska kluba u čijim je kampovima aktivno sudjelovao, to su Chelsea i Liverpool. Bayern, Monaco i Manchester City čekaju u redu za razgovor, naprosto ne stignemo obići sve zainteresirane i u neposrednom razgovoru zavrtjeti priču o njihovim planovima vezanim uz Marka za koga, uvjeravam vas, znaju u svim Ligama Petice - otkrio je sportski direktor Pernar.

O konkretnim financijskim ponudama Pernar nije želio razgovarati, razumljivo, jer radi se o poslovnoj tajni. Dodao je da su u upravi kluba raspravljali o Markovoj budućnosti, jer žele da se njegov talent nastavi razvijati u željenom smjeru, te da se ne napravi nikakva greška u koracima. Uvjeravaju da Marko još najmanje godinu dana neće napustiti Cibaliju, no sigurno je kako će jednoga dana Markov transfer biti rekordan, a Cibalijina blagajna bogatija za nekoliko nula na računu.