Politika

PRAVOSUĐE

Na suđenju za Fimi mediju bivše Sanaderove tajnice

Svjedočenjem bivših Sanaderovih tajnica, te bivše šefice HDZ-ovog računovodstva Marice Glavaš na zagrebačkom Županijskom sudu nastavlja se suđenje u slučaju Fimi media.

Ivo Sanader u sudnici   FOTO:Sanjin Strukic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Bivše Sanaderove tajnice, Kristina Petrina i Jasenka Hmelina, prema tvrdnjama optužene Branke Pavošević mjesečno su dobivale po 1500 kuna na ruke iz crnog stranačkog fonda. Bivša tajnica Jasenka Hmelina u prosincu prošle godine posvjedočila je da je uz plaću jednom prilikom od Pavošević dobila kuvertu s oko sedam tisuća kuna. Bivša šefica HDZ-ovog računovodstva Marica Glavaš svjedočila je u srpnju prošle godine kada je opisala kako je siječnju 2010. godine 2 milijuna kuna i 300 tisuća eura završilo u HDZ-ovom sefu.

"Tadašnji glavni tajnik je bio gospodin Bačić koji me nazvao i rekao da će po nalogu i u dogovoru s predsjednicom Kosor doći Mladen, dati nešto što nije vezano za moj posao da zaprimim i stavim u sef", svjedočila je Glavaš.

O porijeklu novca nitko joj nije rekao ni riječi, novac se nije brojao, a nije bilo ni evidencije ni potvrde, rekla je tada Glavaš. Jučer je svjedočio pjevač Marko Perković Thompson koji je opovrgnuo navode bivšeg ravnatelja Carinske uprave Mladena Barišića da mu je tijekom predizborne kampanje 2007. isplaćeno više od pola milijuna eura kako ne bi nastupio ni za jednu stranku.