Moda & ljepota

PREUZELE ULOGU MODELA

Hrvatske dizajnerice kakve još niste vidjeli

Na snimanju organiziranom ususret novoj sezoni Cro-A-Portera i povodom suradnje sa tvrtkom Schwarzkopf, poznate hrvatske dizajnerice preuzele su uloge modela i pokazale da se odlično snalaze pred objektivom fotoaparata.

Piše: Republika.eu

Frizerski tim pronašao je alter ego svake dizajnerice, a one su zablistale u izdanjima u kakvima ih dosad još sigurno niste vidjeli, donosi magazin.hr.

Dok je Matija Vuica svojom  transformacijom  utjelovila divu 60-ih godina prošlog stoljeća pozirajući sa voluminoznom frizurom i izraženim make-upom, sestre Morana Saračević i Martina Čičko Karapetrić iz studija Boudoir pozirale su poput anime-djevojaka, junakinja kakve i same kreiraju u temi svoje multimedijalne izložbe-Second Lifeu.

Đurđica Vorkapić koja se krije iza imena Hippy Garden zablistala je u duhu starog Hollywooda baš poput Ave Gardner. Elegancija s blagom notom seksipila i kosa bujnijeg volumena sklonjena s lica naglasila je njezinu senzualnost i profinjeni glamur.

Blijedi ten, upali obrazi, tamno izražene usne te teksturalno naglašena kosa pretvorili su Andrijanu Subotić Pjajčik, dizajnericu brenda Etna Maar u lik iz filma Tima Burtona koji stilski odgovara njezinu avangardnom senzibilitetu.

Ana Marija Pirić iz dizajnerskog dvojca Arielo transformirala se u pravu ljepoticu 50-ih. Njezinu klasičnu ljepotu naglasila je vatrena boja kose i damski make up kao kontrast njenoj sofisticiranoj eleganciji i nježnom senzibilitetu.

Moderna, snažna i poslovna Neda Makjanić Kunić (MAK) zasjala je poput sexy rock dive i pokazala svoju divlju stranu, a ženski dio dvojca Lokomotiva, Lana Puljić uspješno se transformirala u Sci-Fi junakinju na kojoj su intenzivne boje naglasile futuristički izgled i pokazale njenu nježnu, ali i onu oštru stranu.

Minimalistički chic dodatno je naglasio ljepotu i nježnu ženstvenost lijepe Sonje Lamut na kojoj su suze, poput kapljica kiše na njezinim kreacijama, pokazale dizajneričinu emocionalnu, nježnu i ranjivu osobnost.

Seksi pogled i naglašeni make up otkrili su samosvjesnu i sigurnu stranu avangardne dizajnerice Tamare Bombardelli, a najveća diva talijanske kinematografije Sophia Loren poslužila je kao inspiracija za izgled dizajnerice branda Linea Exclusive Irine Car koji je pokazao njezin pritajeni seksipil.

Otkačene i neobuzdane dizajnerice branda Dioralop Maja Merlić i Andreja Bistričić nisu skrivale kako se ne vole fotografirati, ali su ipak odlično pozirale u stilu Disneyevog lika Minnie Mouse što je naglasilo njihovu sklonost prema eksperimentiranju i dobroj zabavi.  

Cro-A-Porter će se održati od 3. do 6. travnja u Kući za umjetnost i ljude Lauba, a ovaj neobični fotosession lijepih dizajnerica možete pogledati u našoj galeriji.