Osječko-baranjska

GPP OSIJEK I VIPNET

Uskoro plaćanje preko mobitela koji podržavaju NFC tehnologiju

U suradnji s Gradskim prijevozom putnika Osijek, Vipnet će svojim korisnicima od idućeg tjedna ponuditi mogućnost korištenja mobilnog uređaja kao mjesečne prijevozne karte u autobusima i tramvajima.

Vip mPrijevoz NFC   FOTO:Vipnet
Piše: Republika.eu / Vipnet

Vipnet će od idućeg tjedna u suradnji s Gradskim prijevozom putnika Osijek, a u okviru usluge Vip mPrijevoz, korisnicima ponuditi pohranjivanje „BUTRA“ kartice Gradskog prijevoza putnika Osijek na NFC SIM karticu i omogućiti njenu obnovu i korištenje pomoću mobilnog uređaja. Riječ je o zajedničkom projektu Vipneta, Gradskog prijevoza putnika Osijek, pulske tvrtke Penta i francuske tvrtke Oberthur Technologies, namijenjenom prije svega Vip pretplatnicima koji su ujedno i vlasnici pametnih telefona koji podržavaju NFC tehnologiju. 

Uslugu će u početnoj fazi testirati 20 odabranih korisnika, a nakon 30. svibnja korištenje Vip mPrijevoz usluge biti će omogućeno ostalim korisnicima uz neograničenu mogućnost proširenja korisničke baze u budućnosti. NFC tehnologija u sprezi sa SIM karticama i mobilnim uređajima omogućuje razvoj usluga za dijeljenje sadržaja, beskontaktno plaćanje te uporabu mobilnog uređaja kao elektroničke putničke karte ili ulaznice.

"Korisnicima nastojimo maksimalno olakšati svakodnevicu te im ponuditi jednostavne, kvalitetne i sigurne usluge. Jedna od takvih je i ova usluga, prvo NFC rješenje u Hrvatskoj koje koristi SIM karticu, što znači da korisnici neće morati lijepiti naljepnice i druge dodatke na svoje uređaje kako bi mogli koristiti uslugu. Ovime korisnicima olakšavamo svakodnevne situacije te im omogućavamo da se fokusiraju na bitne stvari u životu te tako štede svoje vrijeme i novac", rekao je Mario Cvitković, član Uprave Vipneta.

Vipnet s nadogradnjom Vip mPrijevoz usluge korisnicima nudi praktično rješenje koje iskorištava kapacitete NFC tehnologije te istovremeno garantira sigurno korištenje. Za početak korištenja potrebno je posjetiti Vip centar Osijek i svoju postojeću SIM karticu zamijeniti novom koja podržava ovu tehnologiju. Pritom će korisnikova „BUTRA“ kartica biti pohranjena na novu NFC SIM karticu. Korisnici će prilikom korištenja ove usluge imati potpunu kontrolu troškova na svojim uređajima, na kojima će pomoću posebne Vip mPrijevoz aplikacije moći vidjeti vrijednost karte ili rok isteka mjesečne karte, te izvršiti obnovu karte bez posjeta prodajnom mjestu, a plaćanje obaviti preko Vip pretplatničkog računa. Mogućnost obnove „BUTRA“ karte bilo kad i bilo gdje dodatna je pogodnost koju pruža mobilno plaćanje, a osim Vip mPrijevoza, u Vipnetovoj ponudi nalaze se i druga mcommerce rješenja poput mOsiguranja, mParkinga i mGaraže koja su odlično prihvaćena kod korisnika. 


Aplikacija VIP mPrijevoz