Moda & ljepota

TRIKOVI

Kako prikriti podočnjake u samo 5 minuta

Koža oko očiju je posebno osjetljiva, tanka je i prepuna krvnih žilica što ju čini podložnom sitnim borama i tamnim krugovima. No uz ovih par trikova koje donosi magazin.hr potrebno vam je samo pet minuta kako bi prikrili podočnjake i osvježili izgled.

Ilustracija   FOTO:mojezdravlje.ba
Piše: Republika.eu

 Lagani korektor

Korektori u sticku su pregusti za ovo nježno područje i podočnjake samo još više naglase pa radije upotrijebite one lagane i kremaste.

NE četkicama

Iako je četkica za korektor idealna stvar kada je riječ o skrivanju nepravilnosti na licu, vizažisti smatraju da je za područje oko očiju ipak najbolje koristiti prst. Stoga korektor za podočnjake nanesite i utapkajte prstima.

Pazite na nijansu

Pripazite da korektor ne bude presvijetao u odnosu na vaš ten jer ćete tako podočnjake još više naglasiti. Podočnjaci su po prirodi sivkasti i ružičasti stoga ih treba neutralizirati žutim ili bež nijansama.

Bijela ili bež olovka za oči

Trik u koji se kunu svjetski vizažisti je malo bijele ili bež olovke unutar donjeg kapka. To će vašim očima dati svježinu i izgledati će budnije i otvorenije.

Bijelo sjenilo uz korijen nosa

Na gornji kapak, uz korijen nosa nanesite malo bijelog sjenila što će oči učiniti vizualno većima i skrenuti pažnju s podočnjaka.