Osječko-baranjska

TRADICIONALNO

Uskrsni ponedjeljak u osječkom ZOO vrtu

Osječki ZOO vrt danas je posjetio uskrsni zeko. Male i velike posjetitelje odveo je u nezaboravan obilazak vrta, a pripremio im je i mnoštvo iznenađenja.

Uskrsni ponedjeljak u osječkom ZOO vrtu   FOTO:Screenshot STV
Piše: Republika.eu / STV

Snijeg koji se unatoč dolasku proljeća ne predaje nije spriječio uskrsnog zeku da dođe u osječki ZOO vrt i druži se s mališanima i njihovim roditeljima. Zeko i posjetitelji obišli su stanovnike Zoološkog koje nije uplašila hladnoća i za doručak im dali kuhana jaja, te im uputili prigodnu uskrsnu čestitku.

"I ove godine zeko šeće ZOO vrtom grada Osijeka. Malo nam je hladno, ali nema zime za ovu malu njuškicu", kaže zeko i dodaje: "Danas ćemo se prošetati, pa ćemo malo upoznati moje prijatelje životinje koje ovdje lijepo odmaraju, jednog dana kad zeko bude star isto će doći tu odmarati se tu u Zoološki da se tako brinu za mene, da me stalno maze".

Uskrsni ponedjeljak postala je tradicionalna manifestacija koju osječki Unikom za svoje, ponajprije najmlađe sugrađane, organizira u Zoološkom vrtu.

"Iako nam vremenska prognoza nije baš nešto pretjerano naklonjena, mi se nismo obeshrabrili i kao i svake godine održavamo uskrsni ponedjeljak u ZOO vrtu Osijek. Nažalost, nisu sve životinje vani, posebice one koje su atraktivne, primjerice žirafe ili lemuri. One životinje koje ne podnose niske temperature zraka, ali naravno ima ih puno koje su vani i vjerujem da će se naši posjetitelji lijepo provesti", kaže glasnogovornica Unikoma Tatjana Elez.

Mali posjetitelji sa zekom su se igrali, pjevali i plesali, a dobili su i čokoladna jaja tako da zabave nije nedostajalo.

Uskrsni zeko u Zoološki vrt u Osijeku doći će ponovno nagodinu. Do tada ZOO vrt je otvoren svakodnevno za sve posjetitelje od 9 do 18 sati.