Društvo

BILO KOJI IZNOS MOŽE POMOĆI

Pomozimo Ana Mariji

Nakon što je 2008. godine imala operaciju sarkoma desnog koljena, prošle godine Ana Mariji Barišić, 23-godišnjoj djevojci iz Čepinskih Martinaca, dijagnosticiran je tumor na oba plućna krila.

Ana Marija Barišić   FOTO:I. Mihaljević / Glas Slavonije
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Nakon devetomjesečne kemoterapije, pregled koji je obavljen početkom ožujka ove godine pokazao je da se zloćudni tumor povećao. Ana Marija je od lipnja prošle godine prošla 33 kemoterapije u nadi da će se tumor povući, međutim on se proširio, piše Glas Slavonije.

"Kemoterapije su me jako iscrpile, krvna slika mi je jako loša, a pokušala sam i alternativne metode liječenja kako bi mi bilo bolje, pa sam gotovo devet mjeseci pila Myko San, a trenutno uzimam matičnu mliječ kako bi mi se popravio imunitet. Prošli tjedan sam bila u Zagrebu u KBC-u Rebro, gdje su onkolozi donijeli odluku o novoj terapiji koju bih trebala početi primati za nekoliko dana", kaže Ana Marija Barišić.

Njezini prijatelji, razne udruge i pojedinci uključili su se lani u akciju prikupljanja pomoći, a kako sada često mora putovati u Zagreb, pomoć joj je nužna. Roditelji su joj nezaposleni, a Ana Marija je već godinu dana na bolovanju i mjesečno prima 800 kuna, pa bez pomoći prijatelja odlazak u Zagreb ne bi bio moguć. Život joj se svodi na boravak u kući, a sve aktivnosti koje njezini vršnjaci obavljaju njoj su nedostupne, ne smije boraviti u zadimljenom prostoru, a zbog brzog umaranja imunitet joj jako slabi. 

Ana Marija ne skida osmijeh s lica, puna entuzijazma, vjere u sebe i dobre ljude uvjerena je da će pobijediti ovu tešku bolest.

Žiro račun za pomoć Ana Mariji:
2500009-3203418026