Vukovarsko-srijemska

ŠTO JE DOPUŠTENO JUPITERU, NIJE DOPUŠTENO VOLU

HDZ nezakonito u gradskim prostorima u Vukovaru?

HDZ je sam sebi dodijelio prostorije u vlasništvu grada ukupne površine oko čak 400 četvornih metara i koje se nalaze nedaleko od samoga centra grada. Najamninu za ovaj gradski prostor, HDZ nikada nije plaćao, tako da po nekim računicama (plaćanja i minimalne cijene po kvadratu) grad je oštećen za najmanje 800.000 kuna

HDZ   FOTO:Jurica Galoic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Večernji list

HDZ grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije nelegalno i nezakonito, već godinama, koristi gradske prostorije u središtu grada, zbog čega je pokrenut i sudski proces, a o cijelom slučaju zainteresirao se i DORH kojem su također proslijeđeni razni dokumenti, tvrdi to Lidija Nikšić, vukovarska gradska pročelnica za komunalne djelatnosti, a donosi Večernji list.

Objašnjavajući slučaj pročelnica Nikšić kaže da je gradsko poglavarstvo još 2003. godine za vrijeme dok je vlasti bio HDZ donijelo odluku o ustupanju prostorija HDZ-u, dok je primopredaja istih obavljena tek pet godina poslije, odnosno 14. studenog 2008. godine.

HDZ-ova gradska vlast nije obavila nikakav javni natječaj i dodijelila je prostore Županijskom i Gradskom odboru HDU-a bez ikakve naknade. U ugovoru nije bilo navedeno niti na koje se vrijeme HDZ-u prostor na adresi Trga hrvatskih branitelja dodjeljuje. Slijedom sudske tužbe grada Vukovara protiv HDZ-a, Općinski sud u Vukovaru prošle godine donio je presudu po kojoj se vukovarski i županijski HDZ moraju iseliti u roku od 15 dana, a što se ni danas nije dogodilo.

Kako navodi Večernji list, HDZ je jedina stranka u gradu koja na ovaj način ima riješeno pitanje prostora. Sve druge stranke iznajmljuju i plaćaju svoje prostore, rekla je pročelnica Nikšić dodajući da se na presudu Općinskog suda HDZ žalio te da je slučaj prebačen na Trgovački sud u Osijeku koji treba donijeti konačnu presudu. Dok se sve to skupa ne riješi, HDZ i dalje kao jedina politička stranka jedina besplatno koristi komforan prostor od 400 m2 u još uvijek ratom ranjenom grad na Dunavu držeći se one latinske-„ Quod licet Iovi, non licet Bovi- Što je dopušteno Jupiteru, nije dopušteno volu.