Osječko-baranjska

POGLEDAJTE GALERIJU

Moto zečevi tradicionalno uoči Uskrsa darivali male Osječane

Najglasniji uskrsni zec na cijelom svijetu posjetio je danas Osijek praćen desecima "bikera" čija je tutnjava motora protresla cijeli grad. Naravno, radi se o poznatoj manifestaciji Motokluba Osijek pod nazivom Motozeko koja se ove godine održala šestu godinu za redom.

Piše: Republika.eu / STV

Više od 150 "bikera" dopratilo je danas uskršnjeg zeku do središta grada Osijeka. Dočekali su ih tamo najmlađi Osječani koje su motoristi darivali uskršnjim pisanicama i slatkišima.

Akciji Motokluba Osijek pridružio se i gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo, a sudjelovali su i mladi članovi Vaterpolo kluba Mursa.

"Tu smo preko prijateljstva s motoristima, onda su nas oni pozvali da bi mogli sudjelovati u njihovoj akciji sa motozekama, tako da i mi sudjelujemo u nekoj humanitarnoj akciji", kaže Mario Vastl, predsjednik VK Mursa.

Poseban gost manifestacije Motozeko bila je Ena Šarac kojoj osječki bajkeri humanitarnim akcijama pomažu od samog početka. Ena je proglašena i počasnom članicom Moto kluba Osijek.

Na svu sreću moto zeke je danas poslužilo dobro vrijeme, za razliku od moto mrazova koji za Božić nisu bili te sreće. A iako se manifestacija moto mrazova posljednjih godina proširila po cijeloj Hrvatskoj, osječki moto zeke još uvijek su jedinstven prizor.

Motozeke su danas posjetili i Udrugu obitelji djece s autizmom "Dar" gdje su također podijelili uskršnje darove i pisanice. 

A građanima su na glavnom osječkom gradskom trgu Uskrs čestitali i članovi političkih stranaka. Pisanice su dijelili članovi osječkog HDZ-a, a najmlađe Osječane razveselili su i Mladi HDSSB-a podijelivši im veliki broj plišanih igračaka i drugih darova.