Nogomet

KATASTROFA BIJELO-PLAVIH

Osijek - Istra 0:4

Nogometaši Osijeka i Istre danas su u Gradskome vrtu igrali utakmicu 25. kola prve hnl. Osječani su doživjeli pravu rezultatsku katastrofu i izgubili od Puljana s visokih 4:0.

Piše: Republika.eu / STV

Mogli su Osječani i gore proći. Istra je u svim elemntima igra nadigrala domaće bijelo plave koji su istina od 42.minute utakmice igrali s igračem manje nakon isključenja Aleksića. Trostruki strijelac za Istru bio je Goran Roce, a jedan gol zabio je i Aganović. Pred kraj utakmice u 83. minuti crveni karton dobio je i kapetan Osijeka Ivo Smoje.

"Ovako sam se dobro osjećao kad sam zabijao u Osijeku ali kao trener nisam nikad dobro prolazio. No vjerovao sam u svoje igrače, znao sam da smo u dobroj formi iako moram priznati da je na rezultat dosta utjecao crveni karton igraču Osijeka u prvom djelu", rekao je trener gostiju Igor Pamić.

Trener Osijeka priznao je kako je pogriješio što je u sastav stavio Aleksića, no gotovo cijela momčad je podbacila, posebice obrana i ne smatra se glavnim krivcem za poraz, pa se i ne boji za svoj status:

"Ma ne bojim se nikome neće glava otići, glava će ostati tu na ramenu, ja sam pričao s dečkima, zamolio me Šorša da igra od početka, dok je teren dobar, mislio sam da će on više napraviti na toj strani, eto jedino mislim da sam pogrješio što sam stavio Aleksića"

Uprava kluba kaže, razmislit će o statusu trenera, pa je upitno hoće li Stanko Mršić voditi momčad u sljedećem kolu kada bijelo plavi gostuju u subotu na riječkoj Kantridi.

U svakom slučaju Istra je sada prestigla Osijek na ljestvici, koji je došao u situaciju u kojoj će se do kraja prvenstva boriti za ostanak.

Šest kola Osijek ne zna za pobjedu, no što je najgore, 6 kola ne zna zabiti gol.