Ostalo

ULAZIMO U VAZMENO TRODNEVLJE

Pred nama tri najsvetija dana u godini

Veliki je četvrtak. Ususret Uskrsu, najvećem kršćanskom blagdanu, današnjim danom završava Korizma i počinje Vazmeno trodnevlje. Bez obzira na gospodarsku situaciju u zemlji i okruženju, don Damir Stojić za Media servis poručuje: Teško je, ali situacija nije očajna.

Vazmeno bdijenje, ilustracija   FOTO:Goran Kovačić/PIXSELL
Piše: Media Servis

Kršćani se Vazmenim trodnevljem pripremaju za Uskrs. "To su tri najsvetija dana u godini", poručuje don Damir Stojić.

"Ono što je Isus Krist prošao i što mi kao vjernici 2.000 godina nakon toga prolazimo. Večeras je ta Posljednja večera, čak imamo i obred pranja nogu, ustanovljenje Euharistije. Onda je sutra Kristova muka, patnja i smrt, a u uskrsnu i svetu noć slavimo čin njegovog uskrsnuća", pojašnjava don Stojić.

Bez obzira na krizu, sve veći broj nezaposlenih, neimaštinu i depresiju u Hrvatskoj, uskrsna poruka je uvijek ista: Iza svega stoji uskrsnuće kao pobjeda.

"Teško je, ali nije očajna situacija. I zapravo to je ta uskrsna poruka. Ne boj se. Ja se pitam jel bilo bolje recimo 1991., ili '71. ili '81., ono, kad čovjek objektivno gleda, kad su to bila dobra vremena. Mislim da su vremena uvijek teška, no međutim, radi se o čovjekovom srcu i zato za kršćana nema krize", poručuje don Damir Stojić, koji drži mise nedjeljom u podne u crkvi Sv. Mati Slobode na Jarunu. Dolaze uglavnom mladi, a svaku nedjelju se traži mjesto više.