Nogomet

FIFINA LJESTVICA

Hrvatska četvrta reprezentacija svijeta?

Najbolje mjesto na Fifinoj ljestvici Hrvatska je imala početkom daleke 1999. pod vodstvom Miroslava Ćire Blaževića.

Hrvatska nogometna reprezentacija   FOTO:Igor Kralj/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Vecernji.hr

Hrvatska nogometna reprezentacija s mjesecom ožujkom zauzela je deveto mjesto reprezentacije svijeta, ali to bi se trebalo promijeniti. Dvije pobjede u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo (protiv Srbije 2:0 te protiv Walesa 2:1) Hrvatskoj će sigurno popraviti plasman na Fifinoj ljestvici. Još se ne može sa stopostotnom sigurnošću potvrditi na koju ćemo poziciju doći, ali kako stvari stoje, trebali bi zauzeti visoko četvrto mjesto, donosi Vecernji.hr.

Naime, na službenoj stranici gdje se može provjeravati trenutačno stanje Fifine ljestvice postoji i opcija kalkulacije, pa bi s ove dvije pobjede Hrvatska došla do 1191 boda. Pet reprezentacija koje su trenutačno ispred nas skupilo je u ožujku manje bodova, a mi sa novim bodovima očekujemo „odskočnu dasku“ i dolazak na četvrto mjesto.

Novu ljestvicu Fifa će službeno objaviti 11. travnja, a ispred Hrvatske biti će samo velike svjetske sile : Španjolska, Njemačka i Argentina. Kada bi to doista bilo tako, Štimac bi prestigao Bilića, a time došao uz bok iskusnog Ćire Blaževića.

Najbolji plasman Hrvatska je imala početkom 1999., pod vodstvom Miroslava Blaževića, kada je bila treća, dok smo 2008., za vrijeme Slavena Bilića, bili peti.